Mätové pečivo

Vianočné čokoládovo-mätové pečivo

Autor receptu: redakcia

12 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny na cesto vymiešame, cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme na 30 minút chladiť do chladničky. Rúru predhrejeme na 175 °C (elektrická), alebo 150 °C (teplovzdušná).
  2. Polovicu cesta vyvaľkáme asi na 4 mm hrúbku, druhú polovicu zas dáme chladiť. Z vyvaľkaného cesta vykrojíme kruhy s priemerom asi 5 cm. Vykrojené kruhy umiestnime na plech na papier na pečenie a pečieme asi 12 minút. Druhú polovičku cesta spracujeme rovnakým spôsobom. Upečené kolieska necháme vychladnúť.
  3. Plnka: Práškový cukor zmiešame so 4–5 lyžicami horúcej vody, 2 lyžičkami oleja a vymiešame na hustú krémovú konzistenciu. Potom jemne vmiešame pomixovanú mätu. Plnku cukrárskym vreckom vytlačíme na upečené kolieska, necháme 30 minút chladnúť. Potom namočíme do čokoládovej polevy, dozdobíme podľa vkusu a necháme stuhnúť.