Mätové pečivo
Vianočné čokoládovo-mätové pečivo
Autor receptu: redakcia
Postup- Všetky suroviny na cesto vymiešame, cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme na 30 minút chladiť
do chladničky. Rúru predhrejeme na
175 °C (elektrická), alebo 150 °C (teplovzdušná).
- Polovicu cesta vyvaľkáme asi na 4 mm hrúbku, druhú
polovicu zas dáme chladiť. Z vyvaľkaného cesta vykrojíme kruhy s priemerom asi 5 cm. Vykrojené kruhy
umiestnime na plech na papier na
pečenie a pečieme asi 12 minút. Druhú
polovičku cesta spracujeme rovnakým spôsobom. Upečené kolieska
necháme vychladnúť.
- Plnka: Práškový cukor zmiešame
so 4–5 lyžicami horúcej vody, 2 lyžičkami oleja a vymiešame na hustú krémovú konzistenciu. Potom jemne
vmiešame pomixovanú mätu. Plnku
cukrárskym vreckom vytlačíme na
upečené kolieska, necháme 30 minút
chladnúť. Potom namočíme do čokoládovej polevy, dozdobíme podľa vkusu a necháme stuhnúť.
|