Vianočná hubovica

Autor receptu: leushkka

Toto je naša štedrovečerná polievka, na ktorú čakáme celý rok. Niežeby sa nedala uvariť kedykoľvek, ale pre našu rodinu je synonymom Vianoc.

30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vopred namočené huby dáme v tej istej vode (0,5l) variť s koreninami a cibuľou v celku 15-20 min. Keď sú huby mäkké, pridáme roztlačený cesnak, maslo, mlieko, pol litra smotany na varenie rozrobenej s 1 pl hl.múky. Dochutíme soľou, pridáme cukor (cca 1-2 pl), necháme prevrieť. Po ochladení pridáme ocot 1-2 pl. Suroviny je dobre si prispôsobiť podľa toho ako nám počas roka priala šťastena pri zbere húb. U nás platí, čím viac, tým lepšie.