Mäsový závin
Veľkonočný závin (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Keď vypekať tak vypekať, ja na slano v jarných tónoch.
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Do hlbšej rajnice dáme 2 plátky masla a 2 PL oleja. Podusíme pokrájané mäso chvíľu. Počas toho pridáme mleté korenie, soľ a 2 strúčiky cesnaku.
- Podlejeme polovicou smotany z uvedeného množstva. Premiešame a...
- ...pridáme vajcia a syr. Miešame pokiaľ vajcia stuhnú a syr sa roztopí. Odstavíme zo sporáku a necháme trochu vychladnúť.
- Do druhej rajnice dáme 2 plátky masla a zvyšok oleja. Na to dáme špenát dusiť, pridáme korenie, zvyšok cesnaku a smotany. Trošku osolíme. Je to ozaj za chvíľu urobené. Odstavíme zo sporáku preč. Necháme tiež trochu vychladnúť.
- Lístkové cesto roztiahneme na papieri, v ktorom bolo zabalené. Na to natiahneme špenát, naň dáme vajcia s mäsom.
- Cesto dobre preložíme a natrieme rozšľahaným vajcom, hlavne na spojoch, aby sa nám to neotvorilo počas pečenia. Dáme do teplej rúry na 200 °C na 20 minút. To si už prispôsobíte podľa vlastnej rúry.
- Po 20 minútach som to mal pekne prepečené. Necháme vychladnúť.
- Potom prerežeme na menšie kúsky. Len k Veľkej noci to nevydrží, tak pre istotu zjeme a na Veľkú noc upečieme druhé. No môžeme sa pochváliť, že sme tiež piekli na Veľkú noc.