« Naspäť na tento recept

Veľkonočný závin (fotorecept) verzia na vytlačenie

Keď vypekať tak vypekať, ja na slano v jarných tónoch.

Autor receptu: kvakac

Postup receptu

Do hlbšej rajnice dáme 2 plátky masla a 2 PL oleja. Podusíme pokrájané mäso chvíľu. Počas toho pridáme mleté korenie, soľ a 2 strúčiky cesnaku.
Veľkonočný závin (fotorecept) - obrázok 1

Podlejeme polovicou smotany z uvedeného množstva. Premiešame a...
Veľkonočný závin (fotorecept) - obrázok 2

...pridáme vajcia a syr. Miešame pokiaľ vajcia stuhnú a syr sa roztopí. Odstavíme zo sporáku a necháme trochu vychladnúť.
Veľkonočný závin (fotorecept) - obrázok 3

Do druhej rajnice dáme 2 plátky masla a zvyšok oleja. Na to dáme špenát dusiť, pridáme korenie, zvyšok cesnaku a smotany. Trošku osolíme. Je to ozaj za chvíľu urobené. Odstavíme zo sporáku preč. Necháme tiež trochu vychladnúť.
Veľkonočný závin (fotorecept) - obrázok 4

Lístkové cesto roztiahneme na papieri, v ktorom bolo zabalené. Na to natiahneme špenát, naň dáme vajcia s mäsom.
Veľkonočný závin (fotorecept) - obrázok 5

Cesto dobre preložíme a natrieme rozšľahaným vajcom, hlavne na spojoch, aby sa nám to neotvorilo počas pečenia. Dáme do teplej rúry na 200 °C na 20 minút. To si už prispôsobíte podľa vlastnej rúry.
Veľkonočný závin (fotorecept) - obrázok 6

Po 20 minútach som to mal pekne prepečené. Necháme vychladnúť.
Veľkonočný závin (fotorecept) - obrázok 7

Potom prerežeme na menšie kúsky. Len k Veľkej noci to nevydrží, tak pre istotu zjeme a na Veľkú noc upečieme druhé. No môžeme sa pochváliť, že sme tiež piekli na Veľkú noc.
Veľkonočný závin (fotorecept) - obrázok 8

Suroviny




4
porcie
10
minút
príprava
20
minút
na 180 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist