Foto: tatranka
Vyskúšajte si chutný,pred-veľkonočný syrek s hrozienkami.Ja som recept dostala od priateľky Julianky.Julianka,ďakujem .Syrek nám chutí.Je to zase niečo iné s tými hrozienkami,ako som robila Zobraziť celý popisVyskúšajte si chutný,pred-veľkonočný syrek s hrozienkami.Ja som recept dostala od priateľky Julianky.Julianka,ďakujem .Syrek nám chutí.Je to zase niečo iné s tými hrozienkami,ako som robila len vaječnú hrudku.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Budem potrebovať,pol litra mlieka,5 vajec,hrozienka,soľ. Žĺtko na potretie./ mul a sitko na precedenie/
-
2
Do mlieka pridám,celé vajíčka soľ a umyté hrozienka.Všetko treba rozhabarkovať-rozmiešať.
-
3
Túto zmes,treba stále miešať a zohrievať,kým sa nezačne masa zrážať a na boku hrnca sa začne tvoriť vodička.To je znamenie,že masu treba precediť.
-
4
Do sitka si dám mul a uvarenú masu prelejem.
-
5
Mul zaviažem do batôžka a nechám dobre stiecť.
-
6
Mám na to takýto patent.
-
7
Keď tekutina stečie,potriem vrch syreka,žĺtkom.
-
8
Natretý syrek putuje do rúry na zapečenie.Dala som ho do MR,do grilu..Žĺtko pekne obschlo.Potom syrek putoval do chladničky.
-
9
Schladený sa dal pekne krájať.Je to zaujímavá chuť a na Veľkú noc vám určite v takomto množstve padne vhod.
5 hviezdičiek.