Veľkonočný syrek s hrozienkami (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Vyskúšajte si chutný,pred-veľkonočný syrek s hrozienkami.Ja som recept dostala od priateľky Julianky.Julianka,ďakujem .Syrek nám chutí.Je to zase niečo iné s tými hrozienkami,ako som robila len vaječnú hrudku.

10 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Budem potrebovať,pol litra mlieka,5 vajec,hrozienka,soľ. Žĺtko na potretie./ mul a sitko na precedenie/
  2. Do mlieka pridám,celé vajíčka soľ a umyté hrozienka.Všetko treba rozhabarkovať-rozmiešať.
  3. Túto zmes,treba stále miešať a zohrievať,kým sa nezačne masa zrážať a na boku hrnca sa začne tvoriť vodička.To je znamenie,že masu treba precediť.
  4. Do sitka si dám mul a uvarenú masu prelejem.
  5. Mul zaviažem do batôžka a nechám dobre stiecť.
  6. Mám na to takýto patent.
  7. Keď tekutina stečie,potriem vrch syreka,žĺtkom.
  8. Natretý syrek putuje do rúry na zapečenie.Dala som ho do MR,do grilu..Žĺtko pekne obschlo.Potom syrek putoval do chladničky.
  9. Schladený sa dal pekne krájať.Je to zaujímavá chuť a na Veľkú noc vám určite v takomto množstve padne vhod.