Veľkonočné buchtičky - Hot cross buns fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 22. apríla 2011

Tieto buchticky je tu dostat kupit cely rok. No najviacej a v roznych obmenach je ich vidiet v obchodoch pred Velkou nocou. Co poznam Zobraziť celý popisTieto buchticky je tu dostat kupit cely rok. No najviacej a v roznych obmenach je ich vidiet v obchodoch pred Velkou nocou. Co poznam australanov z kostola, tak ti ich mavaju tradicne na Velky piatok. Niektori na ranajky a niektori ako lahku veceru po celodnovom posteni.

16ks
porcií
10+90 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

1 PL
600 g
50 g
250-300 ml vlažné
2 KL, mletá
1/2 KL
60 g
1 ks
1 salka ,kandiz.ovocie
mukova pasta:
6 PL
1 PL
4 PL horúca
na potretie:
2 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Pouzila som kupovanu zmes hrozienok s korou pomaranca a citrona.

    Veľkonočné buchtičky - Hot cross buns (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vsetky suroviny na cesto som dala do misky a mixerom som vymiesila vlacne cesto.

    Veľkonočné buchtičky - Hot cross buns (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto som nechala vykysnut asi 1,5 hodinu.

    Veľkonočné buchtičky - Hot cross buns (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vykysnute cesto som si rozdelila na 16 kuskov. Ten 16sty je tam trosku vedla. Je vidiet z neho len koncek.

    Veľkonočné buchtičky - Hot cross buns (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto som sformovala do buchticiek, ktore som ulozila do vymastenej formy, velkosti 23/23cm. Boky buchticiek som pomastila.

    Veľkonočné buchtičky - Hot cross buns (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Buchticky som nechala nakysnut. Ked boli nakysnute, urobila som s mukovou pastou po ich povrchu znak kriza. Pastu som si pripravila zmiesanim muky, cukru a horucej vody.

    Veľkonočné buchtičky - Hot cross buns (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Buchticky som piekla vo vyhriatej rure 200C 30 minut. Upecene buchticky som ulozila na mriezku vychladnut.

    Veľkonočné buchtičky - Hot cross buns (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Buchticky sa jedia samotne, natrete maslom, alebo aj lekvarom.

    Veľkonočné buchtičky - Hot cross buns (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

evusik
veľmi krásne... múkovú pastu nepoznám, ale určite vyskúšam :-)
hannah22
ozaj pekné a tá pasta, nepoznám ale ukladám, aby som nezabudla a skúsim keď prídu vnúčatá ....:))
ola111
Mňam pekné buchtičky,ani ja som ešte nepočula o múkovej paste,
vyskúšam.
egreska
aj ja som ich už robila ,su fajné...a máš ich krasne
lubjak
nadherne,az teraz som pochopila nazov,predtym som si neuvedomovala kriz na vrchu
tedko
Sú parádne ukladám do mojej KK,určite vyskúšam
vimar
určite to s tým sušeným droždím vykysne? minule som použila bio-sušené droždie z DM a nič :-(((
vavan
náááááádherne určite aj veľmi dobré @vimar nemusíš použiť sušené keď nemáš s ním dobré skúsenosti môžeš použiť čerstvé na toto množstvo múky kvások:20g čerstvého droždia,pridaš lyžičku cukru a trochu mlieka a necháš nakysnúť potom to pridáš do ostatných ingrediencii.Dúfam že som pomohla.
cica2
krásne sa ti vydarili, si šikuľka!
sovka62
Tie sú ale pekné a určite aj veľmi dobré. Ja by som si ich určite dala s lekvárom a to podľa hneď, také chute sim mi narobila.
ancicka
Peknééé.Ta pasta je pre mňa tiež niečo nové.
frezia68
Tak si nás asi všetkých naučila pastu z múky,ešte ža Ťa tu máme z takej diaľky :-))) a spoznávame zvyky ....
annahanach
Ja obdivujem šikovnosť Varecháčov, dobrá inšpirácia, ďakujem za ňu. Idem dať kysnúť cesto :o)
babidka
tie buchticky som si uz pred casom obzerala v dcerinej kucharskej knihe a uvazovala som , ze ich mozno upeciem ...tesim sa , ze si dala tento recept , aspon som si na nich spomenula :-)))
janger
Este som nepocula o tej mukovej paste! To je pekne! Paradne buchticky :-).
marianne69
....strasne som bola zvedava,kto rcp pridal a to Ty Danielka,si ma predbehla aj ja som ich spravila:-)))pravidelne sme ich kupovali az som natrafila v Morrisone na letak,kde bol recept na ne...mas ich krasne,prijemne sviatky ti zelam....
palokuchki
Vsetkym vam dakujem za komentare, potesili ma. @vimar , ja tu mam len susene kvasnice. Pouzivam ich stale a som s nima velmi spokojna. Ty urcite mozes pouzit cerstve, presne tak ako ti pisala @vavan. @marianne69 , pridaj aj ty ten svoj recept. Bude dobre vidiet aj tvoj postup. Prajem vsetkym varechacom a varechackam prijemne velkonocne sviatky.
babkamt
Kedˇsom bola v Austrálii,tak som zistila,že tam majú len jeden druh múky,nemajú kyslú kapustu,mak predávajú na gramy,lebo je to vraj droga,my sme objavili nemecký obchod a tam sme dostali všetky suroviny ako v Európe,z čoho som mala veľkú radosť,
palokuchki
@babkamt mas pravdu. Na prvy pohlad sa to tak vidi kazdemu ked sem pride. No potom ked sa poobzeras zistis ze sa tu da kupit vsetko. Hlavne v Sydney neni ziadny problem dostat kupit co ta len napadne. Teraz som tam prave bola a doplnila som si zasoby muky, orechov, maku a roznych korenin. @mariaklara , dakujem.
sissi29
Mňam, mňam musím si kúpiť podbradník na sliny, ktoré mi tečú po brade. ;-)
Vyzerajú skvele. Jednoducho šikulka.
babidka
Uz su upecene a ked schladnu , vacsina pojde hned do mrazaku aby boli pripravene na sviatky :-)Uzasne vonaju :-)
palokuchki
@lucylee , @sissi29 , dakujem. @babidka som rada, ze si spokojna a ze si dala vediet. Vzdy to velmi potesi. Srdecne ta pozdravujem a zelam ti krasne velkonocne sviatky prezite so svojimi vnucatkami.