Veľkonočné buchtičky - Hot cross buns (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Tieto buchticky je tu dostat kupit cely rok. No najviacej a v roznych obmenach je ich vidiet v obchodoch pred Velkou nocou. Co poznam australanov z kostola, tak ti ich mavaju tradicne na Velky piatok. Niektori na ranajky a niektori ako lahku veceru po celodnovom posteni.

16ks
porcií
10+90 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Pouzila som kupovanu zmes hrozienok s korou pomaranca a citrona.
  2. Vsetky suroviny na cesto som dala do misky a mixerom som vymiesila vlacne cesto.
  3. Cesto som nechala vykysnut asi 1,5 hodinu.
  4. Vykysnute cesto som si rozdelila na 16 kuskov. Ten 16sty je tam trosku vedla. Je vidiet z neho len koncek.
  5. Cesto som sformovala do buchticiek, ktore som ulozila do vymastenej formy, velkosti 23/23cm. Boky buchticiek som pomastila.
  6. Buchticky som nechala nakysnut. Ked boli nakysnute, urobila som s mukovou pastou po ich povrchu znak kriza. Pastu som si pripravila zmiesanim muky, cukru a horucej vody.
  7. Buchticky som piekla vo vyhriatej rure 200C 30 minut. Upecene buchticky som ulozila na mriezku vychladnut.
  8. Buchticky sa jedia samotne, natrete maslom, alebo aj lekvarom.