Veľkonočné buchtičky - Hot cross buns (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Tieto buchticky je tu dostat kupit cely rok. No najviacej a v roznych obmenach je ich vidiet v obchodoch pred Velkou nocou. Co poznam australanov z kostola, tak ti ich mavaju tradicne na Velky piatok. Niektori na ranajky a niektori ako lahku veceru po celodnovom posteni.
16ks porcií |
10+90 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Pouzila som kupovanu zmes hrozienok s korou pomaranca a citrona.
- Vsetky suroviny na cesto som dala do misky a mixerom som vymiesila vlacne cesto.
- Cesto som nechala vykysnut asi 1,5 hodinu.
- Vykysnute cesto som si rozdelila na 16 kuskov. Ten 16sty je tam trosku vedla. Je vidiet z neho len koncek.
- Cesto som sformovala do buchticiek, ktore som ulozila do vymastenej formy, velkosti 23/23cm. Boky buchticiek som pomastila.
- Buchticky som nechala nakysnut. Ked boli nakysnute, urobila som s mukovou pastou po ich povrchu znak kriza. Pastu som si pripravila zmiesanim muky, cukru a horucej vody.
- Buchticky som piekla vo vyhriatej rure 200C 30 minut. Upecene buchticky som ulozila na mriezku vychladnut.
- Buchticky sa jedia samotne, natrete maslom, alebo aj lekvarom.