Vajíčková tlačenka

olinecka - fotkaolinecka, 26. marca 2016
Vajíčková tlačenka
Foto: olinecka

Túto dobrotu sa oplatí urobiť, je to nenáročné a zvládne to aj začiatočník. Je vhodná na Veľkú noc.

20-25 minút
príprava
5-8 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 bal
4 ks
200 g (alebo šunková)
250 g (alebo majolenka)
1 bal (nie tortová)
300 ml
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V mierne osolenej vode povaríme zeleninu 5 - 8 minút, ktorú scedíme a dáme do hlbšej misy. Vajcia ošúpeme, pokrájame nadrobno pomocou krájača a pridáme k zelenine.

  2. 2

    Salámu pokrájame tiež nadrobno a vmiešame k vajciam a zelenine. Nakoniec pridáme tatársku omáčku. V teplom bujóne vymiešame do hladka želatínu, ktorú prilejeme do zmesi, ktorú podľa potreby a chuti môžeme dosoliť.

    Vajíčková tlačenka - obrázok 2
  3. 3

    Plech na srnči chrbát vystelieme fóliou, zmes vlejeme rovnomerne do formy.

    Vajíčková tlačenka - obrázok 3
  4. 4

    Dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny, najlepšie cez noc. Vyklopíme na podlhovastý podnos, podávame s chrenom, šunkou a pod. Dobrú chuť. <br /> Všetkým Varecháčom príjemné prežitie Veľkonočných sviatkov.<br /> A ešte niečo sladké!!!

    Vajíčková tlačenka - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Pěkné, rychlé, uložené a 5*. Vajíčka zbydou, hrášek dát nemohu protože ho žena nejí, ale jinak vše. Díky za recepr.
Dělám také a moc ráda, celkem rychlovka a efekt zaručen. Krásný baranček!!
Tak takúto tlačenku sa chystám urobiť čoskoro :-) Ukladám, dám vedieť ako to dopadlo :-)