Foto: olinecka
Túto dobrotu sa oplatí urobiť, je to nenáročné a zvládne to aj začiatočník. Je vhodná na Veľkú noc.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 bal |
|
4 ks |
|
200 g (alebo šunková) |
|
250 g (alebo majolenka) |
|
1 bal (nie tortová) |
|
300 ml |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
V mierne osolenej vode povaríme zeleninu 5 - 8 minút, ktorú scedíme a dáme do hlbšej misy. Vajcia ošúpeme, pokrájame nadrobno pomocou krájača a pridáme k zelenine.
- 2
Salámu pokrájame tiež nadrobno a vmiešame k vajciam a zelenine. Nakoniec pridáme tatársku omáčku. V teplom bujóne vymiešame do hladka želatínu, ktorú prilejeme do zmesi, ktorú podľa potreby a chuti môžeme dosoliť.
- 3
Plech na srnči chrbát vystelieme fóliou, zmes vlejeme rovnomerne do formy.
- 4
Dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny, najlepšie cez noc. Vyklopíme na podlhovastý podnos, podávame s chrenom, šunkou a pod. Dobrú chuť. <br /> Všetkým Varecháčom príjemné prežitie Veľkonočných sviatkov.<br /> A ešte niečo sladké!!!
- 2
www.zaakcniceny.cz/znojmia-zeli-bile-ste-640...
/, nemyslím kysanou kapustu, to by bylo moc ostré. Množství ingrediencí upravíte, aby hustota byla dodržena, jen bych dala majonézu, bo s tatarkou v této kombinaci zkušenost nemám, bylo by to nejspíš už moc chutí. Doporučuji kapustu nakrájet na kratší délku, aby se neťahaly nitě.
varecha.pravda.sk/recepty/vajickova-tlacenka/51025-recept...
takéto prípravy a prežívanie z tychto krásnych dni má,veľmi baví.Tam všetky starosti sú ,radosťami.Prajem krásny dník!!!!