Vajíčková tlačenka
Veľkonočná vajíčková tlačenka
Autor receptu: redakcia
Postup- Formu na srnčí chrbát s rozmermi 26 x 10 cm vystelieme potravinárskou fóliou. Vajcia uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť a olúpeme.
- Sterilizovanú zeleninu scedíme, nálev zachytíme a zriedime 300 ml vody a nalejeme do hrnca. Pridáme želatínu, premiešame, aby sa dobre rozpustila a necháme asi 10 minút napučať. Potom nálev so želatínou za stáleho miešania zahrievame na miernom ohni, až kým sa úplne nerozpustí, odstavíme a necháme trochu vychladnúť.
- Sterilizovanú zeleninu necháme odkvapkať na sitku, uhorky a šunku nakrájame na malé kocky, zmiešame s jogurtom, osolíme, okoreníme, prelejeme vychladnutým želatínovým nálevom a dôkladne premiešame.
- Do pripravenej formy nalejeme časť zmesi, doprostred poukladáme celé uvarené vajcia a opatrne zalejeme zvyšnou zmesou až po okraj formy. Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
- Vajíčkovú tlačenku servírujeme nakrájanú na plátky, podávame
s čerstvým pečivom a lístkami rukoly.
|