Kokosová torta

Veľkonočná kokosová torta

Autor receptu: redakcia

8
porcií
40 minút
príprava
45 minút
na 175 °C

Postup

  1. Korpus: Vajcia vyšľaháme s krupicovým cukrom do svetlej peny. Za stáleho šľahania prilejeme tenkým pramienkom olej. Potom zľahka zapracujeme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, soľ a kokos. Tortovú formu s priemerom 20 cm vyložíme papierom na pečenie a naplníme ju pripraveným cestom. Pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C asi 45 minút. Korpus necháme trochu vo forme vychladnúť. Potom formu odstránime a korpus necháme úplne vychladnúť.
  2. Krém: Mascarpone, smotanu, práškový cukor a kokosový likér vyšľaháme na tuhý krém.
  3. Vychladnutý korpus rozkrojíme vodorovne na polovice. Spodný diel potrieme polovicou krému. Priklopíme ho vrchným dielom, zľahka pritlačíme a celý povrch torty potrieme zvyšným krémom. Boky torty obalíme kokosom. Uložíme na 2 hodiny do chladničky. Pred podávaním tortu ozdobíme čokoládovými vajíčkami a jedlými kvetmi.
  4. Tip: Tortu môžeme dozdobiť aj kokosovými lupienkami namočenými v rozpustenej horkej alebo v bielej čokoláde.