Plnená paprika
Plnená paprika

Veggie plnená paprika s pyré z konfitovaných paradajok

Lukáš Kováčik
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 14. septembra 2021
Veggie plnená paprika s pyré z konfitovaných paradajok
Foto: Pravda - Robert Hüttner
3
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

3 ks väčšia (PCR)
100 g mix
100 g
2 ks
100 g
200 g
100 g
50 ml
Paradajkové pyré:
1 kg
500 ml
50 g
250 ml (33 %)
150 g
25 g
50 ml
Zemiaky:
1 kg
20 g
2 vetvičky
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Quinou prepláchneme teplou vodou, aby sme z nej vymyli horkosť. Vložíme do hrnca spolu s pohánkou, zalejeme vodou a varíme 15 minút do mäkka. Po uvarení necháme ešte minútku vo vode a potom scedíme. Do uvarenej zmesi pridáme nadrobno posekanú cibuľu, farebnú papriku, vajíčka, strúhaný parmezán a ochutíme soľou a korením. Takto pripravenou zmesou naplníme papriky, ktoré sme predtým očistili a zbavili semienok. Papriky uložíme do pekáča, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme 20 minút pri 175 stupňoch.

  2. 2

    Paradajkové pyré: Do druhého pekáča nalejeme stolový olej, do ktorého vložíme paradajky a dáme do rúry spolu s paprikou. Pečieme 35 minút. Po upečení paradajky vyberieme z oleja, ktorý necháme dôkladne stiecť. Potom paradajky vložíme do mixéra, pridáme práškový cukor, balzamikový ocot, uvarenú červenú repu, smotanu a rozmixujeme dohladka. Zmes prepasírujeme, necháme zovrieť a zjemníme maslom. Dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Baby zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka, poukladáme na papier na pečenie a popučíme. Z cesnaku, tymianu a masla pripravíme zmes, ktorou zemiaky potrieme. Dáme na 8 minút zapiecť do rúry vyhriatej na 200 °C.

Diskusia k receptu