Veggie plnená paprika s pyré z konfitovaných paradajok
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 14. septembra 2021

Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
Suroviny
| 3 ks väčšia (PCR) |
|
| 100 g mix |
|
| 100 g |
|
| 2 ks |
|
| 100 g |
|
| 200 g |
|
| 100 g |
|
| 50 ml |
|
|
|
|
|
|
|
| Paradajkové pyré: | |
| 1 kg |
|
| 500 ml |
|
| 50 g |
|
| 250 ml (33 %) |
|
| 150 g |
|
| 25 g |
|
| 50 ml |
|
|
|
|
|
|
|
| Zemiaky: | |
| 1 kg |
|
| 20 g |
|
| 2 vetvičky |
|
| 100 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Quinou prepláchneme teplou vodou, aby sme z nej vymyli horkosť. Vložíme do hrnca spolu s pohánkou, zalejeme vodou a varíme 15 minút do mäkka. Po uvarení necháme ešte minútku vo vode a potom scedíme. Do uvarenej zmesi pridáme nadrobno posekanú cibuľu, farebnú papriku, vajíčka, strúhaný parmezán a ochutíme soľou a korením. Takto pripravenou zmesou naplníme papriky, ktoré sme predtým očistili a zbavili semienok. Papriky uložíme do pekáča, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme 20 minút pri 175 stupňoch.
- 2
Paradajkové pyré: Do druhého pekáča nalejeme stolový olej, do ktorého vložíme paradajky a dáme do rúry spolu s paprikou. Pečieme 35 minút. Po upečení paradajky vyberieme z oleja, ktorý necháme dôkladne stiecť. Potom paradajky vložíme do mixéra, pridáme práškový cukor, balzamikový ocot, uvarenú červenú repu, smotanu a rozmixujeme dohladka. Zmes prepasírujeme, necháme zovrieť a zjemníme maslom. Dochutíme soľou a korením.
- 3
Baby zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka, poukladáme na papier na pečenie a popučíme. Z cesnaku, tymianu a masla pripravíme zmes, ktorou zemiaky potrieme. Dáme na 8 minút zapiecť do rúry vyhriatej na 200 °C.
Tiež plnená paprika:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu