Plnené paradajky

Vegetariánsky paradajkový burger

Autor receptu: 5tka

Pre tých, ktorí chcú vyskúšať netradičný, no predovšetkým zdravý recept - tento burger je zložený zo zeleniny, ktorú dopĺňa vynikajúca marináda, salsa a lahodný grilovaný syr.

2
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. Paradajky narežeme vodorovne. Vylúpneme stred paradajok, ktorý neskôr použijeme v kroku 2. Cesnak prelisujeme nadrobno.
  2. Vyrezané stredy dobre premiešame s prelisovaným cesnakom, štipkou soli, pomletým korením štyroch farieb a jednou lyžičkou medu. Salsa je hotová.
  3. Olúpeme červenú cibuľu a nakrájame ju na jemné krúžky. Karamelizujeme ju na panvici s 1 polievkovou lyžicou medu. Pokvapkáme tmavým balzamikovým octom a odstavíme.
  4. Počas karamelizácie cibule máme čas na prípravu marinády, ktorá ide na grilovaný syr. Zmiešame olivový olej s 1 polievkovou lyžicou údeného grilovacieho korenia a rovnomerne ho rozotrieme na syrové kúsky. Syr je najlepšie pripraviť na grile, no môžete si ho urobiť aj doma na panvici.
  5. Počas prípravy rozpolíme avokádo, zbavíme ho jadierok a nakrájame na tenké plátky. Pokvapkáme trochou citrónovej šťavy.
  6. Spodnú polovicu paradajok obložíme šalátom, avokádom a grilovaným syrom. Pridáme karamelizovanú cibuľu, prikryjeme druhou polovicou paradajky a zaistíme špajľou.
  7. K paradajkovému burgru pridáme ako prílohu paradajkovú salsu. Prajem dobrú chuť.