Kakaový koláč

Varechový koláč

Autor receptu: eruska25

Koláč s takýmto názvom určite patrí na Varechu. Viem, nie je to žiadna novinka, ale možno ho každý nepozná a zíde sa niekomu.* Je veľmi dobrý, plný kakaa a jednoduchý na prípravu.

30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. K preosiatej múke s kypriacim práškom pridáme cukor, soľ, rozpustené maslo, vajcia, olej a mlieko. Všetko spolu v miske zmiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme vo vyhriatej rúre 25 minút pri 180 °C.
  2. Prečo varechový? Po upečení totiž rúčkou varechy urobíme po celej ploche jamky.
  3. Počas pečenia pripravíme plnku: V miske rozpustíme maslo, pridáme rum, vodu a cukor s kakaom. Miešame na hladkú hmotu, ktorú necháme mierne vychladnúť. Rovnomerne nalejeme na upečené cesto a tým naplníme všetky jamky.
  4. Asi som urobila veľa jamiek a mala som málo plnky, nevyšlo mi na vrch. Tak som ešte rozpustila jednu várovú čokoládu s trochou masla v mikrovlnke a poliala celý koláč.
  5. Koláč vyzerá zaujímavo, plnka je zvislo.