Valašská kyselica fotorecept
Mirek Horák
gastronomický poradca hotela Elizabeth v Trenčíne, 25. novembra 2012
gastronomický poradca hotela Elizabeth v Trenčíne, 25. novembra 2012
Foto: Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Slaninu nakrájame na malé kocky a v hrnci ju vyškvaríme, pridáme cibuľu nakrájanú na kocky a osmažíme do sklovita, pridáme klobásku nakrájanú na polkolieska alebo kocky a krátko opečieme, aby sa uvoľnila vôňa a chuť.
- 2
Pridáme múku a krátko orestujeme, potom pridáme pokrájanú kapustu, prilejeme studenú vodu, pridáme soľ, nové korenie, bobkový list, celé čierne korenie a privedieme do varu.
- 3
Keď je kapusta polomäkká pridáme cesnak, majorán, uvarené zemiaky nakrájané na kocky a 33 % smotanu, dochutíme cukrom a soľou a ešte chvíľu povaríme.Hotovú polievku servírujeme s kopčekom kyslej smotany. Najlepšie sa k nej hodí chlieb.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu