Valašská kyselica fotorecept

Mirek Horák
gastronomický poradca hotela Elizabeth v Trenčíne, 25. novembra 2012
Valašská kyselica (fotorecept)
Foto: Ľuboš Pilc
6
porcií
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
750 g
450 g uvarené
300 g
2 g
2 g
2 g
45 g
150 g
75 g
2 g
15 g
180 g
15 g
12 g
450 g




Postup

  1. 1

    Slaninu nakrájame na malé kocky a v hrnci ju vyškvaríme, pridáme cibuľu nakrájanú na kocky a osmažíme do sklovita, pridáme klobásku nakrájanú na polkolieska alebo kocky a krátko opečieme, aby sa uvoľnila vôňa a chuť.

  2. 2

    Pridáme múku a krátko orestujeme, potom pridáme pokrájanú kapustu, prilejeme studenú vodu, pridáme soľ, nové korenie, bobkový list, celé čierne korenie a privedieme do varu.

  3. 3

    Keď je kapusta polomäkká pridáme cesnak, majorán, uvarené zemiaky nakrájané na kocky a 33 % smotanu, dochutíme cukrom a soľou a ešte chvíľu povaríme.Hotovú polievku servírujeme s kopčekom kyslej smotany. Najlepšie sa k nej hodí chlieb.

Diskusia k receptu

marijanka712
práve včera sme mali na obed len som tam nemala mäsko len klobásku je to chutná desiatová polievočka , lebo le velmi sýta.
marcy
na kyselice ( s koreňovou zeleninou,či fazuľou) nedám dopustiť,v zimných mesiacoch pravidelne jedávame....
marcy
@lukas :-) keby sa varili zemiaky s kapustou,tak by neboli sypké,boli by tvrdé




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia