Valašská kyselica (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

6
porcií
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Slaninu nakrájame na malé kocky a v hrnci ju vyškvaríme, pridáme cibuľu nakrájanú na kocky a osmažíme do sklovita, pridáme klobásku nakrájanú na polkolieska alebo kocky a krátko opečieme, aby sa uvoľnila vôňa a chuť.
  2. Pridáme múku a krátko orestujeme, potom pridáme pokrájanú kapustu, prilejeme studenú vodu, pridáme soľ, nové korenie, bobkový list, celé čierne korenie a privedieme do varu.
  3. Keď je kapusta polomäkká pridáme cesnak, majorán, uvarené zemiaky nakrájané na kocky a 33 % smotanu, dochutíme cukrom a soľou a ešte chvíľu povaríme.Hotovú polievku servírujeme s kopčekom kyslej smotany. Najlepšie sa k nej hodí chlieb.