Vajíčkový chlieb s medvedím cesnakom fotorecept
Ešte stále máme sezónu medvedieho cesnaku. Môj príspevok nepovažujem za recept. Skôr len ako inšpiráciu na využitie tejto sezónnej originality.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
|
|
(alebo mlieko) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
(alebo masť) |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Vajcia rozšľaháme v miske so soľou, korením a smotanou na šľahanie (môže byť aj mlieko, ale šľahačka je lepšia). Pridáme polovicu nasekaného medvedieho cesnaku.
-
2
Do tejto vajíčkovej zmesi namočíme starší/starý chlieb a dáme na panvicu s olejom/masťou vysmážať. Prvú stranu otočíme a tú už opečenú posypeme nastrúhaným syrom.
-
3
Až na tanieri posypeme druhou polovicou nasekanej medvedej vňate a fertig. Hodí sa k tomu hocičo. Aj pivo. Aj jogurt.
Tiež vo vajci:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Dostala, odpisala.