V týchto horúcich dňoch dobre padne krajec čerstvého chleba s nátierkou a pohárom studeného mlieka, či studeného čaju. Túto nátierku používam na chlieb, Zobraziť celý popisV týchto horúcich dňoch dobre padne krajec čerstvého chleba s nátierkou a pohárom studeného mlieka, či studeného čaju. Túto nátierku používam na chlieb, rôzne pečivo, plním touto nátierkou vajcia, syrové a šunkové kornútiky, rôznu zeleninu, paštičky z lístkového cesta a používam ju na jednohubky Tiež ju požívam ako podklad na chlebíčky pod šunku rôzne salámy, údeniny, plátky syra a zdobím niektorou z použitých surovín, rôznou zeleninou a zelenými vňaťami, spôsobov jej použitia je mnoho.
porcia
príprava
Suroviny
| 100 g |
|
| 3 ks |
|
| 150 g Palma |
|
| 2-3 strúčiky podľa veľkosti |
|
| 1-2 PL |
|
| 50 ml |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
| na obloženie: | |
| plátky |
|
|
|
|
| kolieska |
|
| , salámy, rôzne údeniny |
|
| , vajcia, syry... zelené vňate, pažitka... |
|
Postup
-
1
Vajíčka som uvarila na tvrdo, olúpala som ich.
-
2
Pripravila som si ostatné suroviny.
-
3
Olúpala som strúčiky cesnaku.
-
4
Na jemnom strúhadle som nastrúhala vajíčka a...
-
5
...syr.
-
6
Do misy som dala nastrúhané vajíčka s nastrúhaným syrom, pridala som kyslú smotanu, soľ, mleté čierne korenie a...
-
7
...Perlu, ale možno použiť aj maslo alebo iný rastlinný tuk, či nátierkové maslo podľa vlastného výberu.
-
8
Pridala som ešte plnotučnú horčicu a prelisovala som do nátierky cesnak.
-
9
Všetky ingrediencie som spracovala do hladkej nátierky.
-
10
Hotovú nátierku som naniesla pomocou vidličky na krajce čerstvo upečeného chleba, ktorý som obložila plátkami paradajok, šalátovej uhorky a zelenou paprikou, pokrájanou na kolieska. Ozdobila som petržlenovou a zellerovou vňaťou.









Diskusia k receptu