Bezmäsité fašírky

Vajíčkové fašírky (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Fašírky z vajec... divné, však? Tento recept som našla pred rokmi ešte počas štúdia v nejakom časopise. A keďže študenti mali vždy hlboko do vrecka, okamžite bol zrealizovaný.* Chutil a chutí dodnes. Fašírky nemusia byť iba z mäsa, tieto sú ako zmena v jedálničku výborné.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Bešamel: Múku opražíme krátko na oleji. Zalejeme mliekom a za stáleho miešania uvaríme hustý bešamel. Necháme vychladnúť.
  2. K bešamelu pridáme 1 surové vajce a 6 nasekaných natvrdo uvarených vajec, osolíme, okoreníme. Dobre premiešame, hmota má byť hustá, ale trocha lepivá a nie príliš pevná.
  3. Z hmoty tvoríme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke. Sú mäkšie ako klasické fašírky. Pracujeme opatrnejšie.
  4. Smažíme v oleji z oboch strán. Vkladáme ich opatrnejšie, ale výborne sa otáčajú.
  5. Podávame so zemiakmi a zeleninou, alebo len so zeleninou alebo zeleninovým šalátom.