Bezmäsité fašírky
Vajíčkové fašírky (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Fašírky z vajec... divné, však? Tento recept som našla pred rokmi ešte počas štúdia v nejakom časopise. A keďže študenti mali vždy hlboko do vrecka, okamžite bol zrealizovaný.* Chutil a chutí dodnes. Fašírky nemusia byť iba z mäsa, tieto sú ako zmena v jedálničku výborné.
4 porcie |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Bešamel: Múku opražíme krátko na oleji. Zalejeme mliekom a za stáleho miešania uvaríme hustý bešamel. Necháme vychladnúť.
- K bešamelu pridáme 1 surové vajce a 6 nasekaných natvrdo uvarených vajec, osolíme, okoreníme. Dobre premiešame, hmota má byť hustá, ale trocha lepivá a nie príliš pevná.
- Z hmoty tvoríme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke. Sú mäkšie ako klasické fašírky. Pracujeme opatrnejšie.
- Smažíme v oleji z oboch strán. Vkladáme ich opatrnejšie, ale výborne sa otáčajú.
- Podávame so zemiakmi a zeleninou, alebo len so zeleninou alebo zeleninovým šalátom.