Vajíčková polievka

emmarose - fotkaemmarose, 23. júna 2015
Vajíčková polievka
Foto: emmarose

Túto polievku ma naučila babka a patrí medzi moje obľúbené. Jej príprava je veľmi rýchla a každý ju má doma rád.

6
porcií
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2,5 l
50 ml
 sladká
 drvená
2-3 ks
 nasekaná
1 ks




Postup

  1. 1

    Urobíme si záprašku - olej + krupica. Pridáme korenie - soľ, čierne mleté korenie, rascu drvenú a nakoniec červenú papriku. Opražíme a zalejeme vodou. Pridáme klobásu nakrájanú na kolieska a necháme variť.

  2. 2

    V miske si rozšľaháme vajíčka. Keď začne polievka vrieť, stiahneme ju na najmenší plameň a pomaly vlievame vajíčka do polievky za stáleho miešania.

  3. 3

    Necháme prevrieť. Dochutíme vegetou a nasekanou petržlenovou vňaťou, ak chceme.

Diskusia k receptu

36025_1364052649 - profilový obrázok
ivo
ivo
Podobne robím aj ja no nedávam klobásu, ale 2 - 3 str cesnaku. No tú klobásku vyskúšam ...
evanaaa
Zasmažená polievka, takto si ju varievali ženy, ktoré dojčili malé bábätká, aby mali dosť mlieka, ( ale bez tej klobásky), aspoň sa to hovorilo, či to aj pomohlo, neviem, ale aj mama nám ju robievala, inak sme ju volali - rascová s vaječnou hmlovinou. Zásmažku ale robila len na masti......
emmarose
Môže ísť namiesto oleja aj masť, kto má čo doma :) A áno varieva sa dojčiacim mamičkám aj teraz, moja mamka ju tiež jedla keď dojčila, aby mala viacej mlieka. A klobáska tam byť ani nemusí, ako má kto rád, ja ju tam dávam hlavne kôli manželovi, lebo on má rád všade mäsko ;)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia