Foto: emmarose
Túto polievku ma naučila babka a patrí medzi moje obľúbené. Jej príprava je veľmi rýchla a každý ju má doma rád.
6
porcií
porcií
5 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Urobíme si záprašku - olej + krupica. Pridáme korenie - soľ, čierne mleté korenie, rascu drvenú a nakoniec červenú papriku. Opražíme a zalejeme vodou. Pridáme klobásu nakrájanú na kolieska a necháme variť.
- 2
V miske si rozšľaháme vajíčka. Keď začne polievka vrieť, stiahneme ju na najmenší plameň a pomaly vlievame vajíčka do polievky za stáleho miešania.
- 3
Necháme prevrieť. Dochutíme vegetou a nasekanou petržlenovou vňaťou, ak chceme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu