Vaječná omeleta s medvedím cesnakom fotorecept

capko - fotkacapko, 23. apríla 2018
Vaječná omeleta s medvedím cesnakom (fotorecept)
Foto: capko

Ráno som zobral psa do hory, nech si zabehá. Keď som sa vrátil domov, tak mi priateľka nachystala takéto raňajky. Ja ju za to zbožňujem. Vie, ako isť na mužskú psychiku. A potom ma vytiahla na dvor a ukázala mi mimoriadne veľké vrece zemiakov a veľkú motyku na jamky, do ktorých pôjdu zemiaky. Spočiatku sa ťažko robilo s plným bruškom, ale potom už to šlo. No uznajte, vie, ako na to. A ešte ako varila aj všetko odfotografovala. Tak to dávam na Varechu, bolo to moc dobré, aspoň pre mňa.

2
porcie
10 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
1 viazanička
4 PL (strúhana)
2 KL
1 stredne veľký ks
30 g
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Medvedí cesnak nakrájame a cibuľu na drobno tak isto.

    Vaječná omeleta s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvicu dáme olej a maslo zohriať. Najskôr podusíme cibuľu, na tú pridáme listy krájaného cesnaku.

    Vaječná omeleta s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ďalej to zalejeme rozšľahanými vajciami a posýpame mozzarellou.

    Vaječná omeleta s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na záver polejeme čili omáčkou a osolíme.

    Vaječná omeleta s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dáme z panvice na tanier a nejaké opečené pečivo k tomu a jedlo je hotové.

    Vaječná omeleta s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
Takéto drevorubačské raňajky zbožňujem. Keď sa ráno dobre nanafutrujem, tak celý deň vyhrýzam čo by som ešte zjedla. Malý kúsok slaninky by tam ešte bodol, len pre vôňu.

Pridaj komentár k receptu: