Špenátové vafle
Vafle so špenátom a s vajcom
Autor receptu: redakcia
Nachrumkavo upražené kocky pikantnej paprikovej klobásy budú na vafliach chutiť aj dospelým.* Na detskú verziu ich vynechajte alebo nahraďte opečenou hydinovou šunkou či kúskami syra určeného na grilovanie.
4 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Do misy preosejeme múku, škrob, prášok do pečiva a jedlú sódu. Pridáme soľ, korenie a premiešame.
- V malom hrnci rozpustíme na miernej teplote maslo. Hrniec odstavíme a do rozpusteného masla pridáme kefír a vajcia.
- Obe zmesi spojíme a miešame tak dlho, kým nevznikne hladké cestíčko.
- Pár lístkov baby špenátu odložíme bokom. Zvyšok nakrájame najemno. Na panvici s kvapkou oleja ho na miernom ohni krátko orestujeme, aby zvädol. Osolíme
a vmiešame do cesta. Z cesta postupne pečieme vafle v rozohriatom vafľovači vymazanom olejom.
- Chorizo nakrájame na veľmi drobné kocky. Na troche oleja ho orestujeme nachrumkavo a presypeme do misky. Potom na panvici usmažíme z vajec volské oká. Servírujeme ich na vafliach posypaných opečeným chorizom a lístkami špenátu.