Syrové vafle
Vafle s tromi druhmi syra
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Do misy preosejeme múku, škrob, prášok do pečiva a sódu. Pridáme soľ, korenie a premiešame.
- V malom hrnci rozpustíme na miernej teplote maslo. Hrniec odstavíme a do rozpusteného masla pridáme kefír a vajcia. Obe zmesi spolu premiešame. Pri miešaní a spracovaní cesta platí rovnaké pravidlo ako pri lievancoch. Zmes nesmiete prepracovať. Miešajte len dovtedy, kým sa všetky suroviny nespoja.
- Všetky syry nastrúhame najemno
a vmiešame do cesta. Menšiu časť syra ponecháme na posypanie a ozdobenie.
V nahriatom vafľovači vymazanom olejom potom pečieme zlatisté vafle.
- Cuketu nakrájame na malé kocky. Na panvici rozpustíme maslo a cuketu na ňom ľahko orestujeme. Podávame ju s teplými vafľami, posypeme odloženou zmesou nastrúhaných syrov.
|