Syrové vafle

Vafle s tromi druhmi syra

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do misy preosejeme múku, škrob, prášok do pečiva a sódu. Pridáme soľ, korenie a premiešame.
  2. V malom hrnci rozpustíme na miernej teplote maslo. Hrniec odstavíme a do rozpusteného masla pridáme kefír a vajcia. Obe zmesi spolu premiešame. Pri miešaní a spracovaní cesta platí rovnaké pravidlo ako pri lievancoch. Zmes nesmiete prepracovať. Miešajte len dovtedy, kým sa všetky suroviny nespoja.
  3. Všetky syry nastrúhame najemno a vmiešame do cesta. Menšiu časť syra ponecháme na posypanie a ozdobenie. V nahriatom vafľovači vymazanom olejom potom pečieme zlatisté vafle.
  4. Cuketu nakrájame na malé kocky. Na panvici rozpustíme maslo a cuketu na ňom ľahko orestujeme. Podávame ju s teplými vafľami, posypeme odloženou zmesou nastrúhaných syrov.