« Naspäť na tento recept

Úžasný voňavý pečený karfiol verzia na vytlačenie

Toto je jeden z mojich najobľúbenejších zeleninových receptov - rýchla príprava, fantastická chuť a ešte aj patrí k zdravším jedlám. A ešte je aj variabilný - ak obmeníte koreniny, budete mať vždy trocha inú chuť - nám chutí najviac práve táto kombinácia.

Autor receptu: siuuu

Postup receptu

Rúru zohrejeme na 200 °C. Umyté ružičky karfiolu vložíme do vriacej osolenej vody a varíme cca 4-5 minút. Scedíme a necháme odkvapkať.

Kým sa varí karfiol v menšom pekáči alebo zapekacej nádobe zmiešame olivový olej s koreninami, pridáme scedený karfiol a dobre premiešame, aby sa všetky ružičky obalili v korenistej zmesi. Povrch pokvapkáme olivovým olejom, vložíme do rúry a pečieme 15 - 20 minút.

Kým sa karfiol pečie, pripravíme si prílohu. Ja som tentoraz robila na večeru iba s jogurtovým dipom (hustý biely jogurt, soľ, korenie, cesnak a strúhaný parmezán).

Suroviny




3-4
porcie
10
minút
príprava
20
minút
na 200 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist