Úplne jednoduchá cesnačka
Autor receptu: alzbetty
Určite ju každý pozná, ale keby náhodou nie (alebo pre zúfalé duše bažiace po inšpirácii) ju pridávam tak, ako ju robí moja babka, mama a ja :D
4-6 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky ošúpeme a nakrájame na drobné kocky. Keď voda zovrie (cca 1-2L podľa ľubovôle hustoty), prihodíme zemiaky, osolíme a povaríme do polomäkka.
- 3-4 strúčiky cesnaku nakrájame na plátky, zvyšok nasekáme najemno. Plátky pridáme do polievky, pridáme rascu a korenie. Na oleji opečieme múku a pripravíme tmavú zápražku. Odložíme z ohňa, vmiešame nasekaný cesnak a zápražku zalejeme studenou vodou. Rozmiešanú vlejeme do polievky a povaríme.
- Nakoniec pridáme nakrájanú vňať a polievku odložíme z ohňa. Podávame s opečeným chlebom a môžeme posypať syrom.