Úplne jednoduchá cesnačka

Autor receptu: alzbetty

Určite ju každý pozná, ale keby náhodou nie (alebo pre zúfalé duše bažiace po inšpirácii) ju pridávam tak, ako ju robí moja babka, mama a ja :D

4-6
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na drobné kocky. Keď voda zovrie (cca 1-2L podľa ľubovôle hustoty), prihodíme zemiaky, osolíme a povaríme do polomäkka.
  2. 3-4 strúčiky cesnaku nakrájame na plátky, zvyšok nasekáme najemno. Plátky pridáme do polievky, pridáme rascu a korenie. Na oleji opečieme múku a pripravíme tmavú zápražku. Odložíme z ohňa, vmiešame nasekaný cesnak a zápražku zalejeme studenou vodou. Rozmiešanú vlejeme do polievky a povaríme.
  3. Nakoniec pridáme nakrájanú vňať a polievku odložíme z ohňa. Podávame s opečeným chlebom a môžeme posypať syrom.