Bezlepkové medovníky
Bezlepkové medovníky

Univerzálne bezlepkové medovníkové cesto videorecept

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, dnes 19:00. Komerčný recept.

Ak hľadáte jedno bezlepkové univerzálne medovníkové cesto, z ktorého si pripravíte množstvo vianočných koláčikov podľa svojej chuti a fantázie, ste na správnom mieste. Zobraziť celý popisAk hľadáte jedno bezlepkové univerzálne medovníkové cesto, z ktorého si pripravíte množstvo vianočných koláčikov podľa svojej chuti a fantázie, ste na správnom mieste. Eliška zo show Pečie celé Slovensko 5 pre vás vytvorila recept na mäkučké, jemné a nádherne voňavé medovníčky z bezlepkových zmesí Liana, ktoré môžete jednoducho prispôsobiť rôznym sviatočným variáciám.

30
porcií
30 (+ odležanie cest minút
príprava
7 minút
na 180 °C

Suroviny

Univerzálne cesto:
160 g
160 g
120 g
200 g
250 g
2 ks
Na potretie:
1 ks
1 PL
3 druhy medovníkov:
200 g
50 g
1 bal. (25 g)
1 bal. (25 g)



Postup

  1. 1

    Med, cukor a maslo zohrejeme. V miske zmiešame obe múky, prilejeme horúcu zmes.

  2. 2

    Do vychladnutej zmesi pridáme vajcia a cesto vypracujeme. Zabalíme do fólie a uložíme do chladničky (ideálne cez noc).

  3. 3

    Na druhý deň na pomúčenej podložke rozvaľkáme cesto, ktoré vykrojíme.

  4. 4

    Medovníčky preložíme na papier na pečenie. Pečieme 7 minút na 180 stupňoch.

  5. 5

    Po upečení medovníčky potrieme vajíčkom zmiešaným s vodou.

  6. 6

    Po vychladnutí medovníčky vložíme do uzatvárateľnej nádoby, aby sme zachovali ich mäkkosť.

  7. 7

    1. Verzia - Citrónová klasika: Upečené medovníčky Eliška potrela našou citrónovou polevou Liana – svieža, jemná a perfektne dopĺňa korenistú chuť cesta.

  8. 8

    2. Verzia - Slivka & orech: Navrch medovníčkov natrela slivkový lekvár a posypala ich orechmi. Slivka v spojení s orechmi je neodolateľná vianočná kombinácia.

  9. 9

    3. Verzia - Plnené s karamelovou polevou: Dva medovníčky spojila slivkovým lekvárom, čím vznikla plnená dobrota. Nakoniec ich poliala jemnou karamelovou polevou Liana. Jednoduché a maximálne efektné!

  10. 10

    Z jedného cesta a s pomocou bezlepkových produktov Liana si takto viete pripraviť rôzne druhy chutných vianočných medovníčkov celkom jednoducho.

Diskusia k receptu