UFO (fotorecept)

Autor receptu: jody

alebo - neindetifikovaný famózny objekt... :-) Toto je spomienka na koniec leta.

15 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Postup

  1. Ufá, čiže patizóny prekrojíme po šírke na polovicu. Boli mladé, priamo zo záhrady a teda som ich nešúpala.
  2. Lyžičkou vydlabeme stred a ešte kúsok okolo, aby nám zostali patizónové misky.
  3. Takéto. :-)
  4. Vydlabaný stred nasekáme nadrobno, alebo pomelieme.
  5. Zmiešame s mletým mäsom, postrúhaným syrom, cibuľou, cesnakom, vňaťou a koreninami. Posolíme, pridáme vajíčka a na zahustenie strúhanku.
  6. Naplníme ufá a šupneme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
  7. TIP: ak Vám zostane zmes, na večeru si z nej vypražte malé placičky a podávajte s kopu zeleniny.
  8. Malé zemiačky namočíme na chvíľu do vody, nešúpeme, len oškrabkáme špinu.
  9. Zemiaky poutierame, vysypeme na plech s papierom na pečenie, posolíme, pofŕkame olejom a pečieme spolu s ufami.
  10. Keď sú zemiaky takmer upečené, na plechu ich trochu popučíme, pokvapkáme trochou citrónovej šťavy a ešte dáme zapiecť.
  11. Nakoniec ich posypeme zelerovou vňaťou.
  12. A poďme na omáčku. Do rozpusteného plátka masla dáme popražiť 2 - 3 lyžice ostrej horčice.
  13. Zalejeme vodou, prihustíme škrobom a pridáme ešte trochu pažítky.
  14. Naložíme zemiačky, prilejem omáčku a k tomu šupneme trojuholník z ufa. Prajem dobrú chuť! :-)