Údené mäso s kapustou v zemiakovej placke

Autor receptu: bambulka51

Sú to veĺmi chutné placky,dosť sýte.Oplatia sa robiť ,keď má prísť veľa hladošov,deti ,vnúčatá.

8
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 15 °C

Postup

  1. Zemiaky očistíme ,nahrubo postrúhame a vytlačíme z nich vodu.Ošúpanú červenú cibuľu rozpolíme,nakrájame na tenké plátky a spolu s pstrúhaným syrom,rozšľahaným vajcom,pretlačeným cesnakom,soľou,korením,rascou a múkou pridáme k zemiakom.Dobre premiešame a potom na rozohriatom oleji upečieme placky.Bielu cibuľu nakrájanú na drobno opražíme na oleji,pridáme na rezance nakrájanú papriku alebo kápiu,posolíme a osmažíme.
  2. Pridáme kapustu a za občstného premiešania chvíľu podusíme.Na každú plackurozotrieme dve lyžice kapusty,na jednu polovicu položíme plátok údeného mäsa a preložíme.Uložíme do vymasteného pekáča a vo vyhriatej rúre zapekáme asi 15 minút.Podávame so zvyšnou kapustou a kyslou smotanou.