Čokoládové tyčinky

Tyčinky z dubajskej čokolády

Autor receptu: redakcia

"Moja dubajská čokoláda určite nie je príliš sladká, čo ocenili všetci, ktorí si na nej pochutili," tvrdí o týchto svojich trendových tyčinkách Martina Gromová, ktorú poznáte zo šou Pečie celé Slovensko.

8 ks
porcií
30 (+ tuhnutie) minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Štrúdľové cesto nakrájame pomocou strojčeka na rezance a následne nasekáme na menšie rezance pomocou sekáčika na bylinky.
  2. V panvici rozohrejeme maslo a rezance opražíme do zlatista.
  3. Pistácie rozmixujeme na pastu. Pastu zmiešame s tahini, pistáciovou nátierkou a opečenými rezancami.
  4. Ak chceme zdobiť tyčinky farebne, nad vodným kúpeľom roztopíme bielu čokoládu a zafarbíme farbou na čokoládu.
  5. Pomocou štetca urobíme do formy na čokoládové tyčinky "šmuhy“. Dáme na chvíľu do mrazničky.
  6. Nad vodným kúpeľom roztopíme tmavú čokoládu a nalejeme ju na dno formičiek. Opäť dáme stuhnúť do mrazničky.
  7. Na stuhnutú čokoládu nanesieme pistáciovú zmes a zalejeme zvyšnou čokoládou. Uhladíme. Vychladíme v mrazničke.