Čokoládové tyčinky
Tyčinky z dubajskej čokolády
Autor receptu: redakcia
"Moja dubajská čokoláda určite nie je príliš sladká, čo ocenili všetci, ktorí si na nej pochutili," tvrdí o týchto svojich trendových tyčinkách Martina Gromová, ktorú poznáte zo šou Pečie celé Slovensko.
8 ks porcií |
30 (+ tuhnutie) minút príprava |
Postup
- Štrúdľové cesto nakrájame pomocou strojčeka na rezance a následne nasekáme na menšie rezance pomocou sekáčika na bylinky.
- V panvici rozohrejeme maslo a rezance opražíme do zlatista.
- Pistácie rozmixujeme na pastu. Pastu zmiešame s tahini, pistáciovou nátierkou a opečenými rezancami.
- Ak chceme zdobiť tyčinky farebne, nad vodným kúpeľom roztopíme bielu čokoládu a zafarbíme farbou na čokoládu.
- Pomocou štetca urobíme do formy na čokoládové tyčinky "šmuhy“. Dáme na chvíľu do mrazničky.
- Nad vodným kúpeľom roztopíme tmavú čokoládu a nalejeme ju na dno formičiek. Opäť dáme stuhnúť do mrazničky.
- Na stuhnutú čokoládu nanesieme pistáciovú zmes a zalejeme zvyšnou čokoládou. Uhladíme. Vychladíme v mrazničke.