Tvarožník (fotorecept)

Autor receptu: monty469

Mám veľmi rada tvarohové zákusky. Dnes je špeciálny deň, tak som si urobila taký tvarožník.

95 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku preosejeme, pridáme maslo, soľ, cukor, žĺtok, vodu a všetko spolu zamiesime na cesto.Cesto zabalíme do alobalu a dáme na 30 min. do chladničky.
  2. Cesto rozvaľkáme, tortovú formu vymažeme a vysypeme múkou a cesto vložíme do formy tak, aby bolo pokryté dno aj boky formy.
  3. Pripravíme si tvarohovú náplň. Tvaroh, žĺtky, cukor, olej, maizenu, vanilku, šľahačkovú a kyslú smotanu dobre vymiešame.Ja dávam hrudkový tvaroh, lebo takto to máme radi, ale kľudne sa môže použiť jemný tvaroh.
  4. Bielka dotuha vyšľaháme a pridáme k tvarohu. Zľahka všetko premiešame.
  5. Nalejeme na cesto a pečieme 80 min. Vyberieme z rúry. Tvarohová hmota nie je celkom tuhá, ale to je v poriadku (hlavne v strede, ale po uplnom vychladnutí stuhne)
  6. Vyšľaháme si sneh z bielkov cukru, pridáme citrońovú šťavu a zľahka rozotrieme na tvarohovú hmotu.Dáme zapiecť na 15 min. Vyberieme a necháme úplne vychladnúť.
  7. Vyšľaháme šľahačku so stužovačom a Grankom a ozdobíme. Zákusok je najlepšie pripraviť deň vopred.