Tvarohový koláčik z ovsených vločiek

ebi52 - bez fotkyebi52, 26. marca 2013
Tvarohový koláčik z ovsených vločiek
Foto: ebi52

Ahojte, toto je môj prvý receptík, ktorý sem pridávam, keďže doteraz som len čerpala Vaše skvelé nápady, ani zďaleka nie som taká skvelá pekárka, Zobraziť celý popisAhojte, toto je môj prvý receptík, ktorý sem pridávam, keďže doteraz som len čerpala Vaše skvelé nápady, ani zďaleka nie som taká skvelá pekárka, ale už som sa dostala do fázy, že si prispôsobujem a mením recepty, takže sa s Vami chcem o nich podeliť. Väčšinou pečiem a snažim sa "zdravo"... takže tu je môj prvý recept :)

30 minút
príprava
40+10 minút
na 185 °C

Suroviny

Cesto:
150 g
200 g
2 ČL
1 ČL
120 g
70 g
2 ks
70 g
 na vymastenie formy
 na vymastenie formy
Plnka:
500 g
3 ks
1 ks
1 ks
2 dcl
1 dcl
50 g
Sneh:
3 ks
2 PL
 ľubovoľné, ja som dala broskyňe




Postup

  1. 1

    Ja si najprv vo vodnom kúpeli rozmiešam maslo a med, aby to chladlo (v minulosti sa mi neosvedčilo miešať to horúce :) ). Ja som si čakanie spríjemnila krájaním broskýň, ktoré neskôr pridám do koláčika. V mixéri si premiešam trstinový cukor s vajíčkami do penista a ďalej pridávam všetky ostatné suroviny potrebné pre cesto, teda zmes maslo-med, potom múku, vločky, škoricový cukor, prášok do pečiva... ja to tam vždy dávam naraz a moja láska mixér to už zariadi za mňa :) Cesto potom vylejem do vymasteného a múkou vysypaného plechu.

  2. 2

    Tvarohovú plnku si spravím opäť zmiešaním všetkých prísad v mixéri. Vymiešam tvaroh, žltka, celé vajce, zlatý klas, mlieko, olej a stéviový cukor, bude to riedke, ale to nevadí:). Túto tvarohovú zmes vylejeme na cesto a do nej potom poukladáme ovocie podľa chuti (ale nič sa nestane, ak tam nebude). Koláč potom vložíme do rúry, ja som dala na 185 stupňov na 40 minút , ale už asi každý vie, čo a koľko zvládne jeho rúra (ja mám overenú metódu pichania špajdle do koláča:D )

  3. 3

    Kým sa koláčik pečie vyšľaháme si sneh z 3 bielkov a zo stéviového cukru (samozrejme ak niekto preferuje obyčajný práškový, tak podľa chuti). Po dopečení ho natrieme na koláč a vrátime na ďalším 12 minút do rúry. A potom už len papať :)

    Tvarohový koláčik z ovsených vločiek - obrázok 3

Diskusia k receptu

afataga
kolacik vyzera vyborne, robievam trochu podobny, tvarohovy vzdy potesi
ebi52
dakujem :) aj ja mam velmi rada tvaroh :)
ebi52
@ tiginko kedze som tu nova, netusim ci sa tu dava like... :) takze palec hore :)
mracik9
Tak toto musíííí byť dobrota,keď kúpim tvaroh,určite to vyskúšam.
mesiar50
Tvaroh mám rád velmi.Musím uznať,že na prvý recept to nie je zlý výkon.Gratulujem ,koláčik vyzerá velmi
dobre




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia