Tvarohovo-čokoládové kysnuté koláče fotorecept
Foto: luwinka
Výborné ľahučké a dobré koláčiky plnené dvoma plnkami. Tvarohom a čokoládou.
porcií
na 200 °C
Suroviny
400 g |
|
21 g |
|
250 ml vlažné |
|
100 ml |
|
50 ml |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
štipka |
|
Plnka: | |
250 g |
|
podľa potreby |
|
100 g (Milka) |
|
2 PL |
|
Na potretie: | |
|
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
V malej miske si rozdrobíme droždie , pridáme 1 čaj. lyž. kryštálového cukru, medzi prsty múky a pridáme 1 dcl vlažného mlieka. Necháme vykysnúť kvások. Do veľkej misy dáme múku, roztopené maslo, cukor, jogurt, vajce, soľ, vykysnutý kvások a prilejeme zvyšné mlieko. Cesto vymiesime a necháme ho 35 - 40 minút odpočívať na teplom mieste.
-
2
Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku a prekrojíme ho na 2 časti.
-
3
Plnka: Tvaroh vymiešame s kryštálovým cukrom a vanilkovým pudingovým práškom.
- 4
Teraz začneme z cesta tvoriť koláče. Z cesta si tvoríme trojuholníky. Na každú širšiu časť kladieme lyžičkou tvarohovú plnku a na vrch dáme kocku čokolády.
- 5
Vrch kde je plnka zvinieme do batôžteka a potom už len zrolujeme.
- 6
Ja som vykrojila aj zopár koláčov v tvare buchiet.
- 7
Tu je obrázok. Necháme ich všetky nakysnúť aspoň 10 minút. Po vrchu ich potrieme olejom a dáme do rozohriatej trúby. Pečieme ich na plechu s pečiacim papierom na 200 stupňov 35- 40 minút.
- 8
Upečené tiež potrieme po vrchu olejom a necháme ich vychladnúť a po chvíli ich posypeme práškovým cukrom.
- 9
V reze.
- 4
Diskusia k receptu