Tvarohová roláda
Tvarohová roláda

Tvarohovo-citrónová roláda

mirkajan - fotkamirkajan, 10. apríla 2017
Tvarohovo-citrónová roláda
Foto: mirkajan

Dnešná rýchla sladká inšpirácia z časopisu Dobré jedlo alebo ako minúť tvaroh postávajúci v chladničke a zároveň urobiť radosť dcére...

16
porcií
20 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
100 g
2 ČL
100 g
1 ČL
 (na potretie papiera)
Krém:
450 g
125 g
1 ČL
50 g (alebo nátierkové maslo)
2 ČL
2 - 3 PL
 (na ozdobu)




Postup

  1. 1

    Plech vyložíme papierom na pečenie, potrieme ho celý maslom (môj plech má rozmer cca 35 x 45 cm). Rúru si vyhrejeme na 180 °C.

  2. 2

    V mise vymiešame do penista 4 žĺtky s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva, premiešame a nakoniec zľahka vmiešame sneh zo 4 bielkov. Cesto rozotrieme rovnomerne na papier na pečenie a dáme piecť. Pečieme 10 minút. Po upečení a miernom vychladnutí cesto zrolujeme aj s papierom na pečenie a necháme zrolované úplne vychladnúť.

  3. 3

    Na krém vymiešame v mise tvaroh (použila som extra krémový od Meliny), lučinu, cukor a vanilkový extrakt, nakoniec pridáme citrónovú kôru a šťavu a ešte premiešame.

  4. 4

    Vychladnuté cesto rozvinieme, opatrne stiahneme papier na pečenie a cesto potrieme tvarohovou plnkou - asi 3 PL krému si odložíme na potretie povrchu rolády. Na krém nasypeme drobné ovocie (nie je nutné)- ja som mala čučoriedky a zrolujeme. Povrch rolády potrieme odloženým krémom a dozdobíme ovocím. Keďže moja roláda bola dosť dlhá a v 1 kuse by sa mi nevošla do chladničky, prekrojila som ju na 2 časti. Dáme stuhnúť do chladničky a podávame pokrájanú na rezy. Dobrú chuť!

    Tvarohovo-citrónová roláda - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Krásná fota a určo výborný zákusek, připravený s láskou, co víc si přát?! Jsi šikulka!
zolik
tak to by si urobila radost aj mne. taketo lahke piskotove rolady milujem. urobim si radost ked budu uz budu cucoriedky. uz je v kk.
mirkajan
@Zolik (11.4.2017 18:15)

Ja som mala čučoriedok len trochu, určite by bola chutná aj bez nich, ale s nimi to lepšie vyzerá aj chutí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia