Tvarohovo-citrónová roláda

mirkajanMirkajan, 48 ročná žena, Trnava, 10. apríla 2017 14:10
Ďalšie jej recepty »

Tvarohovo-citrónová roládaFoto: mirkajan

Dnešná rýchla sladká inšpirácia z časopisu Dobré jedlo alebo ako minúť tvaroh postávajúci v chladničke a zároveň urobiť radosť dcére...

16
porcií
20 min
príprava
10 min
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
100 g
2 ČL
100 g
1 ČL
 (na potretie papiera)
Krém:
450 g
125 g
1 ČL
50 g (alebo nátierkové maslo)
2 ČL
2 - 3 PL
 (na ozdobu)

Postup prípravy

  1. 1

    Plech vyložíme papierom na pečenie, potrieme ho celý maslom (môj plech má rozmer cca 35 x 45 cm). Rúru si vyhrejeme na 180 °C.

  2. 2

    V mise vymiešame do penista 4 žĺtky s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva, premiešame a nakoniec zľahka vmiešame sneh zo 4 bielkov. Cesto rozotrieme rovnomerne na papier na pečenie a dáme piecť. Pečieme 10 minút. Po upečení a miernom vychladnutí cesto zrolujeme aj s papierom na pečenie a necháme zrolované úplne vychladnúť.

  3. 3

    Na krém vymiešame v mise tvaroh (použila som extra krémový od Meliny), lučinu, cukor a vanilkový extrakt, nakoniec pridáme citrónovú kôru a šťavu a ešte premiešame.

  4. 4

    Vychladnuté cesto rozvinieme, opatrne stiahneme papier na pečenie a cesto potrieme tvarohovou plnkou - asi 3 PL krému si odložíme na potretie povrchu rolády. Na krém nasypeme drobné ovocie (nie je nutné)- ja som mala čučoriedky a zrolujeme. Povrch rolády potrieme odloženým krémom a dozdobíme ovocím. Keďže moja roláda bola dosť dlhá a v 1 kuse by sa mi nevošla do chladničky, prekrojila som ju na 2 časti. Dáme stuhnúť do chladničky a podávame pokrájanú na rezy. Dobrú chuť!

    Tvarohovo-citrónová roláda - obrázok 4
ohodnoť recept:
Hlasovalo 5 ľudí (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist