Tvarohovo-citrónová roláda
Foto: mirkajan
Dnešná rýchla sladká inšpirácia z časopisu Dobré jedlo alebo ako minúť tvaroh postávajúci v chladničke a zároveň urobiť radosť dcére...
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
100 g |
|
2 ČL |
|
100 g |
|
1 ČL |
|
(na potretie papiera) |
|
Krém: | |
450 g |
|
125 g |
|
1 ČL |
|
50 g (alebo nátierkové maslo) |
|
2 ČL |
|
2 - 3 PL |
|
(na ozdobu) |
|
Postup
-
1
Plech vyložíme papierom na pečenie, potrieme ho celý maslom (môj plech má rozmer cca 35 x 45 cm). Rúru si vyhrejeme na 180 °C.
- 2
V mise vymiešame do penista 4 žĺtky s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva, premiešame a nakoniec zľahka vmiešame sneh zo 4 bielkov. Cesto rozotrieme rovnomerne na papier na pečenie a dáme piecť. Pečieme 10 minút. Po upečení a miernom vychladnutí cesto zrolujeme aj s papierom na pečenie a necháme zrolované úplne vychladnúť.
- 3
Na krém vymiešame v mise tvaroh (použila som extra krémový od Meliny), lučinu, cukor a vanilkový extrakt, nakoniec pridáme citrónovú kôru a šťavu a ešte premiešame.
- 4
Vychladnuté cesto rozvinieme, opatrne stiahneme papier na pečenie a cesto potrieme tvarohovou plnkou - asi 3 PL krému si odložíme na potretie povrchu rolády. Na krém nasypeme drobné ovocie (nie je nutné)- ja som mala čučoriedky a zrolujeme. Povrch rolády potrieme odloženým krémom a dozdobíme ovocím. Keďže moja roláda bola dosť dlhá a v 1 kuse by sa mi nevošla do chladničky, prekrojila som ju na 2 časti. Dáme stuhnúť do chladničky a podávame pokrájanú na rezy. Dobrú chuť!
Tiež tvarohová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem.
Ja som mala čučoriedok len trochu, určite by bola chutná aj bez nich, ale s nimi to lepšie vyzerá aj chutí.