Tvarohové rezy fotorecept
Foto: izabella929
Dlho som nad týmto zákuskom uvažovala, či ho zvládnem... ale vydaril sa..
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto (2x): | |
5 ks |
|
5 PL |
|
5 PL |
|
1 KL |
|
na špic noža |
|
Krém: | |
500 g |
|
500 ml |
|
2 bal. |
|
250 g |
|
150 g |
|
1 KL |
|
Čoko poleva na vrch: | |
200 g |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Okrem toho: | |
2 PL |
|
3 bal. (125 g) |
|
200 ml (na máčanie piškót) |
|
Postup
-
1
Pripravila som si piškótové cesto dva krát tak isto ako prvé. Vymiešala som vajcia s cukrom do peny.
-
2
Zmiešala som múku, prášok do pečiva a sódu a v malých dávkach som opatrne vmiešala na 3x do vajcového základu. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a upravila. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekol sa 10 min.
-
3
Upečené korpusy som nechala chladiť na mriežke.
-
4
Pravidelne stiahnem z korpusu kožu. Zamedzím tým, že sa pri krájaní bude odlepovať.
-
5
Pokiaľ sa mi chladia korpusy, pripravím si krém. V mlieku som vymiešala Zlaté klasy a uvarila hustú kašu. Rýchlo som ju ochladila v studenej vode.
-
6
Pokiaľ sa chladil puding, vymiešala som maslo s cukrom do peny.
-
7
Postupne som do neho pridávala po lyžici vychladnutý puding a miešala. Napokon som vmiešala s veľmi malým výkonom aj tvaroh a vanilkovú arómu.
-
8
Krém som rozdelila na 2 rovnaké časti. Krém som uložila do chladničky stuhnúť na jednu hodinu.
-
9
Na podnos som uložila prvý korpus a natrela som ho horúcim šípkový lekvárom.
-
10
Na lekvár som uložila polovicu krému.
-
11
Piškóty som máčala v sirupovej teplej vode.
-
12
A ukladala som ich šikmo na seba.
-
13
Na piškóty som natrela druhú polovicu krému.
-
14
A položila som druhý korpus. Koláč som na noc uložila do chladničky. Zaťažila.
-
15
Druhý deň so urobila čokoládovú polevu a poliala som ho a uložila opäť do chladničky.
-
16
Krájala som ho horúcim nožom. Prajem vám dobrú chuť.
ked si otvoris tento recept
varecha.pravda.sk/recepty/sacherove-torticky/69256-recept...
vidis nadherny zakusok bez rusivych vplyvov,hned ti udrie do oci.
v tomto pripade najprv cervenu vianocnu lampicku alebo co to je,plus dalsie zbytocnosti a zakusok az nakoniec.
Niektorí sú vďační za Tvoje výborné recepty a z negatívnych komentárov si nič nerob. Ďakujem za Tvoje výborné recepty.Dúfam, že ostávaš a prajem ešte veľa dobrých receptov.
Cast mojej dennej pracovnej naplne je kritizovat druhych design. Aj ked to myslim v dobrom vela ludi sa rozculi do nepricetnosti a hned sa idu stazovat.
Vyznelo to agresivne od @Radox1 , ale myslel to v dobrom . Mas perfektny produkt tak mu sprav piedestal. Aj ja som ta kedysi davno kritizoval ze ked das vela dekoracie dookola fotakovske meranie casto ujde a zaostruje na dekoraciu nie na zakusok.
Ponadavaj si a potom zober perfektny zakusok a skus ho odfotit jednoduchsie z ineho uhla mozno na tmavsom taniery ked je tvarohovy. Dal by som si.
Cheers
To si si dovolil, nepisanym zakonom varechy je, ze @Izabella sa nekritizuje, ale inak mas pravdu, ani mne sa tieto aranzma a la sladke osemdesiate nepacia
Určite pripomienky správne zvládneš-a na VARECHE pre naše obohatenie a potechu zostaneš..
maj pokojný večer..:-)
Máš vo všetkom pravdu, Tvoje rezy čo si popridávala na Varechu sú na vydanie kuchárskej knihy. Ponúkni sa nejakému vydavateľstvu. Nech žijú rezy !
a tu je odfotený veľmi nepekný rez a ešte aj na plechu varecha.pravda.sk/recepty/vianocny-stedrak-plny-proteinu/...
a tie nikto nekritizuje. Ale kritika je na to, aby sa aj tí najlepší posunuli ešte o kúsok ďalej :)
Každý má svoj štýl,pre koho je niečo gýč,pre iného milovaný a obľúbený kúsok. zamyslite sa každý,kto kritizujete,ako by vám padla kritika na váš vkus!? Myslím,že zbytočne sa teraz vtierate @Izabelle a obhajujete kritiku,ja ju chapem, vždy dá do svojich výtvorov všetko a ochotne odovzdá aj svoje skúsenosti.
Ja som nepridala žiadny recept,pokojne môžete na mňa útočiť, že komentujem,ale toto je presne dôvod,prečo su isto mnohí zdržanliví a tiež recepty nepridávajú.
@Izabella je v mojich očiach VIP členka Varechy,s počtom ňou pridaných,vydarených receptov.
Veľa krát zvažovala odchod,verím,že aj teraz to ustojí a naďalej nás bude obohacovať svojimi cukrarskymi výtvormi.
Recept na ten zákusok z ktorého si dal fotku máš? Vyzerá nádherne. Alebo aspoň link na recept. Vďaka.
Aj ked to nepadne dobre, treba v kľude pouvažovať, že menej je niekedy viac v dekorácii a že to bolo myslené v dobrom a nie proti Tebe, Tvoja úžasná práca dosiahne ešte vyšší level a ver mi, že si to zaslúži!!! Hlavu hore!!!
taketo komentare mam najradsej tak pani prida recept..a zbytocne sa to tu komentuje..proste je to taky zakusok kto chce si ho upecie kto nie ..tak si ho neupecie a vy mila pani..budte rada..ze sa sem nieco dava a ked nechcete dat piskoty tak nedavajte ale nekomentujte to tu ..ze zbytocne je to taky zakusok kde idu piskoty a nic sa vam tu nepaci..a ten premudry herec..ze na co dava pani zbytocne predmety..je len ciste jej vec tu sa nejeaj dna o to kto ako foti ale budte radi za recepty a berte si priklad...lebo niektore ..tu neviete ani co je muka...a robite sa tu ako..neviem co...pani ma pravdu ..odtialto len prec lebo su tu zli ludia (VETA VYMAZANÁ REDAKCIOU) ..a dokazu najst chybu aj po slepiacky..hanbite sa!!!!aj ja som sem pridavala recepty ale uz nikdy viac..pokial tu budu taketo individua...byt adminkou tak vas odtialto pozeniem len by sa za vami zaprasilo viete koho sa to tyka..len kritizovat miesto podakovania za recept..ruku na srdce mnohe sa tu z vas naucili piect ..podla tychto receptov..a len tu ..papulujete..furt sa vam tu nepaci nieco. (VETA VYMAZANÁ REDAKCIOU) nemam slov uz..
Nechápem prečo sa tu zbytočne rozčuľuješ a urážaš. Každý užívateľ má právo na komentár či kritický, alebo pochvalný. @str účik len napísal,cit.Mne osobne tam príde tá piškótová vrstva úplne zbytočná. Týmto predsa nikoho neurazil, len napísal svoj názor. Keď sa ti názory užívateľov nepáčia, tak ich nečítaj a neurážaj.
To tvoja profilová fotografia akože torta v tvare ženského pozadia rozumej zadku s oblečenými tagáčmi a vytetovaným DADA je nechutná a negustiózna. Ja byť adminkou tohto portálu, tak by som ťa odtiaľto hnala...