Tvarohové koláče
Tvarohové koláčiky - mini cheesecake
Autor receptu: nocka
Tvarohový koláčik v lístkovom ceste.
30 porcií |
20 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Postup prípravy: Lístkové cesto si rozvaľkáme na 0,5 cm hrúbku. Vykrojíme si 2 kolieska. Z jedného vykrojíme stred. Koliesko potrieme rozšľahaným vajíčkom, naň uložíme vykrojené koliesko, potrieme ho vajíčkom a rovnako aj stredný klobúčik, ktorý môžeme použiť pri dekorácií koláčikov. Koláčiky vložíme do vopred vyhriatej rúry a pri teplote 180 °C predpečieme do ružova.
- Plnka: Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom do peny, pridáme ostatné ingrediencie a vymiešame hladký krém. Možno dochutiť citrónovou kôrou.
- Dohotovenie: Predpečené koláčiky naplníme tvarohovým krémom a pri teplote 180 °C dopečieme.
- Ovocie: 3 - 4 lyžice kryštálového cukru upálieme na karamel, prilejeme 1 dl vody, pridáme 250 g čerstvého alebo mrazeného ovocia, krátko prevaríme, pridáme 1 lyžicu maizény rozmiešanej v 1 dl vody, prevaríme, pridáme trochu citrónovej šťavy. Ovocie použijeme na zdobenie koláčikov.