Tvarohové koláče

Tvarohové koláčiky - mini cheesecake

Autor receptu: nocka

Tvarohový koláčik v lístkovom ceste.

30
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Postup prípravy: Lístkové cesto si rozvaľkáme na 0,5 cm hrúbku. Vykrojíme si 2 kolieska. Z jedného vykrojíme stred. Koliesko potrieme rozšľahaným vajíčkom, naň uložíme vykrojené koliesko, potrieme ho vajíčkom a rovnako aj stredný klobúčik, ktorý môžeme použiť pri dekorácií koláčikov. Koláčiky vložíme do vopred vyhriatej rúry a pri teplote 180 °C predpečieme do ružova.
  2. Plnka: Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom do peny, pridáme ostatné ingrediencie a vymiešame hladký krém. Možno dochutiť citrónovou kôrou.
  3. Dohotovenie: Predpečené koláčiky naplníme tvarohovým krémom a pri teplote 180 °C dopečieme.
  4. Ovocie: 3 - 4 lyžice kryštálového cukru upálieme na karamel, prilejeme 1 dl vody, pridáme 250 g čerstvého alebo mrazeného ovocia, krátko prevaríme, pridáme 1 lyžicu maizény rozmiešanej v 1 dl vody, prevaríme, pridáme trochu citrónovej šťavy. Ovocie použijeme na zdobenie koláčikov.