Tvarohové knedličky
Tvarohové knedličky s jahodovým pyré
Autor receptu: redakcia
Postup- Toastový chlieb opečieme v toastovači, okrájame z neho opečené okraje. Chlieb v mixéri rozdrvíme. Do väčšej misy
dáme tvaroh, múku, pridáme vajcia, žĺtky,
rozdrvený chlieb, ochutíme soľou a vymiešame
dohladka.
- Z pripraveného cesta navážime
40–gramové kúsky, z ktorých vytvarujeme
knedličky. Tie varíme vo vriacej
osolenej vode domäkka asi 7 minút. Potom ich
drôteným podberákom vyberieme a dôkladne
ich omastíme rozpusteným maslom.
- Jahodové pyré: Čerstvé jahody umyjeme a necháme
odtiecť na papierovej utierke. Rozmixujeme
a prepasírujeme cez sitko, aby sme z nich
odstránili semienka. Jahodové pyré ochutíme
cukrom a zrnkami čerstvej vanilky alebo
vanilkovým cukrom.
- Na tanier nalejeme jahodové pyré. Do pyré vložíme tvarohovú knedličku, ktorú predtým obalíme v škoricovom cukre, druhú
v nastrúhanom tvarohu s cukrom a tretiu v nastrúhanej čokoláde. Dozdobíme nakrájanými čerstvými jahodami.
|