Tvarohové knedličky

Tvarohové knedličky s jahodovým pyré

Autor receptu: redakcia

5
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Toastový chlieb opečieme v toastovači, okrájame z neho opečené okraje. Chlieb v mixéri rozdrvíme. Do väčšej misy dáme tvaroh, múku, pridáme vajcia, žĺtky, rozdrvený chlieb, ochutíme soľou a vymiešame dohladka.
  2. Z pripraveného cesta navážime 40–gramové kúsky, z ktorých vytvarujeme knedličky. Tie varíme vo vriacej osolenej vode domäkka asi 7 minút. Potom ich drôteným podberákom vyberieme a dôkladne ich omastíme rozpusteným maslom.
  3. Jahodové pyré: Čerstvé jahody umyjeme a necháme odtiecť na papierovej utierke. Rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko, aby sme z nich odstránili semienka. Jahodové pyré ochutíme cukrom a zrnkami čerstvej vanilky alebo vanilkovým cukrom.
  4. Na tanier nalejeme jahodové pyré. Do pyré vložíme tvarohovú knedličku, ktorú predtým obalíme v škoricovom cukre, druhú v nastrúhanom tvarohu s cukrom a tretiu v nastrúhanej čokoláde. Dozdobíme nakrájanými čerstvými jahodami.