Tvarohové fánky fotorecept

tothka - bez fotkytothka, 28. januára 2012
Tvarohové fánky (fotorecept)
Foto: tothka

Včera som robila výborné šišky, zmizli raz dva, tak som sa rozhodla, že dnes vyskúšam aj fánky. Robievam ich z tvarohového cesta, ale poradili Zobraziť celý popisVčera som robila výborné šišky, zmizli raz dva, tak som sa rozhodla, že dnes vyskúšam aj fánky. Robievam ich z tvarohového cesta, ale poradili mi drobnú úpravu pridaním lyžičky octu a tak som to chcela vyskúšať. poviem vám, oplatilo sa, skúste aj vy.

10
porcií
120 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
500 g
2 ks
1 KL
1 PL
50 g roztopené
 na obalenie
  na obalenie




Postup

  1. 1

    Zo všetkých prísad vymiesime nelepivé cesto a necháme ho v chlade odpočívať asi 1 hodinu. Potom si ho rozdelíme na 2 časti, aby sa s ním lepšie pracovalo a rozvaľkáme na hrúbku asi 5 mm. Jednu časť pokrájame na obdľžniky asi 5 x 10 cm, v strede narežeme a týmto otvorom pretiahneme rožky cesta na jednej strane .

    Tvarohové fánky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Takto nám vznikne zaujímavý tvar fánky.

    Tvarohové fánky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rozohrejeme si olej, ja som robila vo fritéze, a postupne pražíme do červenkava. Cesto pekne napuchne a vôbec nenasáva olej.

    Tvarohové fánky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom ich obrátime a dopečieme. Upečené obaľujeme v práškovom a vanilkovom cukre, ktorý sme zmiešali.

    Tvarohové fánky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Z druhej časti cesta som vykrajovala kolieska v troch veľkostiach, podľa toho, aké máte vykrajovačky. Ja som robila s menšími.

    Tvarohové fánky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Všetky tri kolieska si uložíme na seba a prekrojíme do tvaru kríža, pozor neprekrajujeme celé ale z každej strany v strede necháme asi 0,5 cm nedokrojené. Opakom varešky stred stlačíme dohromady, aby sa kolieska nerozpadli

    Tvarohové fánky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vyprážame najprv otočené vrchnou časťou dolu. Obrátime a dopečieme aj z druhej strany. Upražené kvetinky obalíme, aleba aspoň posypeme cukrom.

    Tvarohové fánky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Odrezky zmiesime a z rozvaľkaného cesta spravíme obdlžniky asi 5x10 cm a radielkom ešte spravíme v ceste dva zárezy , vypražíme a obalíme v cukre.

    Tvarohové fánky (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

tatranka
Pripomínaš nám fašiang,ktorý je tento rok kratší.Tvoje fánky sú zaujímavo tvarované a veľmi pekné.
Keď pečiem šišky a fánky zvyknem robiť aj huspeninu.Stal sa u nás s týmito dobrotami akýsi rituál,ktorý už roky nemením.Tvoj recept si uložím a skúsim tento rok tieto zaujímavé fánky.
alexdidi
Z podobného cesta som včera robila šišky...je to výborné cesto....krásne vyzerajú tvoje fánky
marianne69
Ja som este fanky nepiekla,ale tento rok ich chcem vyskusat.Uz som piekla podla Tvojho receptu medovnicky a boli velmi dobre,tak vyskusam aj tvoje fanky a ked su este k tomu tvarohove,to bude radosti,ukladam
olinka12
waw fánky robievam ale tieto vyskúšam už pri pohľade sa slinky zbiehajú ukladám :-)))

evanaaa
Aj ja by som si dala také fánky, len sa pre ňa zdá veľké množstvo, musela by som asi z pol dávky.
renka157
aj ja som sem dnes zalovila že idem robiť fanky a tieto sa mi pačili a tak čakam na cesto je v chladničke ....KK
mracik9
krásne,ale asi radšej pečené ako vyprážané




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia