Turecké pide (fotorecept)
Autor receptu: lekh
2 porcie |
90 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup- Všetky suroviny na cesto zmiešame. Prikryjeme a necháme kysnúť 30 min. Potom cesto ešte raz premiešame a opäť necháme kysnúť 30 minút.
- Nachystáme si suroviny.
- Cesto rozdelíme na 2 časti, vyvaľkáme. Potrieme zmiešaným olivovým olejom s cesnakom a chilli. Treba to skôr pripraviť, aby sa v oleji uvoľnili chute.
- Poukladáme syr, šampiňóny. Boky ohneme a potrieme ich zvyšným olivovo-cesnakovým olejom.
- Dáme piecť. V strede pečenia vytiahneme, poukladáme paradajky a jarnú cibuľku. Dopečieme.
- Z druhej časti cesta som si pripravila pizzu z tých istých surovín, len som pridala paradajkový pretlak a pizza korenie.
|