Turecké pide (fotorecept)

Autor receptu: lekh

2
porcie
90 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny na cesto zmiešame. Prikryjeme a necháme kysnúť 30 min. Potom cesto ešte raz premiešame a opäť necháme kysnúť 30 minút.
  2. Nachystáme si suroviny.
  3. Cesto rozdelíme na 2 časti, vyvaľkáme. Potrieme zmiešaným olivovým olejom s cesnakom a chilli. Treba to skôr pripraviť, aby sa v oleji uvoľnili chute.
  4. Poukladáme syr, šampiňóny. Boky ohneme a potrieme ich zvyšným olivovo-cesnakovým olejom.
  5. Dáme piecť. V strede pečenia vytiahneme, poukladáme paradajky a jarnú cibuľku. Dopečieme.
  6. Z druhej časti cesta som si pripravila pizzu z tých istých surovín, len som pridala paradajkový pretlak a pizza korenie.