Trojuholníčky pansotti s tvarohom na paradajkách

Miroslav Heredoš
šéfkuchár reštaurácie Va Bene v Bratislave, 10. septembra 2013
Trojuholníčky pansotti s tvarohom na paradajkách
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
110 g
1 ČL
250 g
15 g
15 g
10 g
500 g
100 g
25 g




Postup

  1. 1

    Z múky, žĺtkov a oleja vytvoríme husté cesto, ktoré poriadne vymiesime a necháme odpočívať v chladničke. Po hodine vyberieme, rozvaľkáme na tenký plát a formičkou vykrajujeme kolieska, ktoré plníme plnkou, ktorú urobíme zmiešaním tvarohu so zmesou byliniek, soli a korenia. Preložíme a získame tvar zaobleného trojuholníka. Varíme vo vode zhruba minútu.

  2. 2

    Paradajky zľahka oblanšírujeme a stiahneme z nich šupku. Nasekáme nahrubo a restujeme na panvici, kým sa z nich vyvarí voda. Pridáme soľ, korenie a citrón. Ochutíme.

  3. 3

    Do paradajok pridáme uvarené cestoviny a prehodíme. Na tanieri ozdobíme bazalkovými lístkami a čerstvým tvarohom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia