Trojuholníčky pansotti s tvarohom na paradajkách

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z múky, žĺtkov a oleja vytvoríme husté cesto, ktoré poriadne vymiesime a necháme odpočívať v chladničke. Po hodine vyberieme, rozvaľkáme na tenký plát a formičkou vykrajujeme kolieska, ktoré plníme plnkou, ktorú urobíme zmiešaním tvarohu so zmesou byliniek, soli a korenia. Preložíme a získame tvar zaobleného trojuholníka. Varíme vo vode zhruba minútu.
  2. Paradajky zľahka oblanšírujeme a stiahneme z nich šupku. Nasekáme nahrubo a restujeme na panvici, kým sa z nich vyvarí voda. Pridáme soľ, korenie a citrón. Ochutíme.
  3. Do paradajok pridáme uvarené cestoviny a prehodíme. Na tanieri ozdobíme bazalkovými lístkami a čerstvým tvarohom.