Bravčová krkovička

Trhaná bravčová krkovička v domácej žemli

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Žemle: Do vlažnej vody dáme droždie, premiešame a necháme napučať. Múku dáme do misy robota, prilejeme k nej kvások a vypracujeme redšie cesto. Keď sa suroviny spoja, pridáme soľ. Hotové cesto necháme kysnúť asi hodinu.
  2. Cesto rozdelíme na 200 g bochníky, ktoré naukladáme na plech s papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 250 stupňov a bochníky v nej pečieme 10 minút. Potom znížime teplotu na 200 stupňov a pečieme ďalších 30 minút. Necháme vychladnúť.
  3. Trhaná bravčová krkovička: Mäso nakrájame na väčšie kocky. Do kastróla dáme olej, mäso a opečieme, nech sa zatiahne. Dochutíme soľou a korením. Potom ho dusíme vo vlastnej šťave do mäkka. Keď je mäso mäkké, pridáme BBQ omáčku a natrháme ho pomocou varechy.
  4. Hotové mäso naplníme do rozrezaných bochníkov a môžeme servírovať.
  5. TIP: BBQ omáčku môžeme kúpiť alebo si ju môžeme urobiť sami. Jeden z najjednoduchších receptov je rozmixovať cibuľu, papriku a kečup, ochutiť soľou, hnedým cukrom a mletou paprikou. Zmes varíme, až zhustne na želanú konzistenciu. Omáčku môžeme dať aj do pohárov a sterilizovať.