Bravčová krkovička
Trhaná bravčová krkovička v domácej žemli
Autor receptu: redakcia
Postup- Žemle: Do vlažnej vody dáme droždie, premiešame a necháme
napučať. Múku dáme do misy robota, prilejeme
k nej kvások a vypracujeme redšie cesto.
Keď sa suroviny spoja, pridáme soľ. Hotové
cesto necháme kysnúť asi hodinu.
- Cesto rozdelíme na 200 g bochníky, ktoré
naukladáme na plech s papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 250 stupňov a bochníky v nej pečieme 10 minút. Potom znížime
teplotu na 200 stupňov a pečieme ďalších
30 minút. Necháme vychladnúť.
- Trhaná bravčová krkovička: Mäso nakrájame na väčšie kocky. Do kastróla dáme olej, mäso a opečieme, nech sa
zatiahne. Dochutíme soľou a korením.
Potom ho dusíme vo vlastnej šťave
do mäkka. Keď je mäso mäkké, pridáme
BBQ omáčku a natrháme ho pomocou varechy.
- Hotové mäso naplníme do rozrezaných bochníkov a môžeme servírovať.
- TIP: BBQ omáčku môžeme
kúpiť alebo si ju môžeme
urobiť sami. Jeden
z najjednoduchších receptov
je rozmixovať cibuľu,
papriku a kečup, ochutiť
soľou, hnedým cukrom
a mletou paprikou. Zmes
varíme, až zhustne na želanú
konzistenciu. Omáčku
môžeme dať aj do pohárov
a sterilizovať.
|