Treska v paradajkovej omáčke s estragónom
Autor receptu: elixir
Ľahké jedlo na nadchádzajúce teplé dni...
2 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Prichystáme si suroviny - tresku umyjeme a zľahka vysušíme. Ošúpeme cibuľu, cesnak, mrkvu a nakrájame. Paradajky umyjeme, rozštvrtíme, zbavíme semiačok a nakrájame.
- Na panvicu dáme PL olivového oleja s mrkvou, zľahka dve minútky popražíme. Pridáme cibuľu a cesnak a pražíme ďalšie dve minúty.
- Prilejeme zmes vínneho octu a vody, pridáme pretlak, čierne korenie a osolíme. Pridáme nakrájané paradajky a cukor. Stiahneme plameň na druhý stupeň a dve minúty varíme.
- Potom na vrch omáčky položíme filé, zľahka osolíme a dusíme prikryté 8 minút. Po ôsmych minútach filety vyberieme na taniere a pokvapkáme šťavou z limetky. Do omáčky ešte pridáme estragón, premiešame a tiež dáme na taniere. Posypeme pažítkou a môžeme podávať.