Treska v paradajkovej omáčke s estragónom

Autor receptu: elixir

Ľahké jedlo na nadchádzajúce teplé dni...

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Prichystáme si suroviny - tresku umyjeme a zľahka vysušíme. Ošúpeme cibuľu, cesnak, mrkvu a nakrájame. Paradajky umyjeme, rozštvrtíme, zbavíme semiačok a nakrájame.
  2. Na panvicu dáme PL olivového oleja s mrkvou, zľahka dve minútky popražíme. Pridáme cibuľu a cesnak a pražíme ďalšie dve minúty.
  3. Prilejeme zmes vínneho octu a vody, pridáme pretlak, čierne korenie a osolíme. Pridáme nakrájané paradajky a cukor. Stiahneme plameň na druhý stupeň a dve minúty varíme.
  4. Potom na vrch omáčky položíme filé, zľahka osolíme a dusíme prikryté 8 minút. Po ôsmych minútach filety vyberieme na taniere a pokvapkáme šťavou z limetky. Do omáčky ešte pridáme estragón, premiešame a tiež dáme na taniere. Posypeme pažítkou a môžeme podávať.