Čokoládový zákusok

Tortové rezy s čokoládovou plnkou (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Perníkový korpus s lyžicovou mierkou, čokoládová plnka, poleva z bielej čokolády a k tomu ovocie...* Ideálna voľba na oslavu, posedenie alebo len tak.

16
porcií
120 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Čokoládová plnka: Vajíčko a žĺtky dáme do sklenenej misky a metličkou vyšľaháme, dáme na vodný kúpeľ, občas premiešame. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme mierne vychladnúť. Vodu a cukor dáme variť sirup, ktorý počas varenia nemiešame!!!! Sirup musí mať teplotu 123 stupňov (kontrola teplomerom na potraviny. Sirup prilievame po bokoch misky do žĺtkového základu.
  2. Zložíme z plameňa a primiešame rozpustenú čokoládu a kakao.
  3. Zakryjeme fóliou na potraviny a necháme vychladnúť. Po vychladnutí pridáme po kúskoch maslo a vymiešame hladký čokoládový krém.
  4. Suroviny na korpus.
  5. Vajíčka vymiešame s cukrom do hustej peny, pridáme striedavo olej, teplú vodu. Nakoniec vmiešame preosiatu múku spojenú s práškom do perníka, kakaom a sódou bikarbónou.
  6. Plech 25x35 cm vyložíme papierom na pečenie, rovnomerne rozotrieme pripravené cesto a pečieme na 180 stupňov 25-30 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť.
  7. Hotový čokoládový krém.
  8. Korpus opatrne prekrojíme na polovice a odkrojíme 1/3 korpusu z oboch polovičiek, viď foto.
  9. Spodnú časť korpusu potrieme lekvárom a krémom. Na krém zľahka položíme krátke časti, ktoré sme odrezali. Proces opakujeme - natrieme lekvár, krém a položíme vrchnú časť korpusu, zľahka pritlačíme, zaťažíme a dáme do chladničky stuhnúť.
  10. Po stuhnutí boky potrieme krémom, vrch polejeme rozpustenou bielou čokoládou a zákusok dáme do chladničky stuhnúť.
  11. Po stuhnutí krájame horúcim nožom a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
  12. U mňa to bolo trochu viac pečenia a tak ponúkam, sladkú bodku... Dobrú chuť.