Slané košíčky
Slané košíčky

Tortillové košíčky plnené ricottou a hráškom

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 2. júna 2023
Tortillové košíčky plnené ricottou a hráškom
Foto: Kulinární studio MAFRA

Chrumkavé slané košíčky môžete servírovať aj na párty ako občerstvenie.

6
porcií
20 minút
príprava
4-6 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks (malá)
200 g
podľa chuti
400 g




Postup

  1. 1

    Malé tortilly vtlačíme do olejom vymastenej formy na mafiny tak, aby vytvorili košíčky. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 4-6 minút. Necháme ich vychladnúť vo forme a potom ich opatrne vyberieme.

  2. 2

    Na plnku zmiešame ricottu s nastrúhanou citrónovou kôrou, so soľou a s mletým čiernym korením. Plnku rozdelíme do vychladnutých košíčkov. Ozdobíme čerstvým hráškom a hráškovými výhonkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia