Plnené cestoviny

Tortellini v pikantnej paradajkovej omáčke

Autor receptu: redakcia

Tortellini nájdete na pultoch obchodov s rôznymi náplňami. K paradajkovej omáčke sa hodia tortelliny plnené prosciuttom alebo ricottou.

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ošúpané strúčiky cesnaku rozpučíme plochou stranou noža. Ošúpanú cibuľu nakrájame najemno. V kastróle zohrejeme 2 PL oleja, vložíme cesnak a krátko ho opekáme. Keď sa rozvonia, vyberieme ho z oleja.
  2. Do kastróla nasypeme nakrájanú cibuľu, sušené drvené čili papričky a posekané lístky rozmarínu. Osolíme, okoreníme a restujeme, kým cibuľa nezosklovatie. Potom pridáme sterilizované krájané paradajky a varíme asi štyri minúty, kým sa tekutina mierne nezredukuje. Omáčku rozmixujeme ponorným mixérom.
  3. Tortellini uvaríme podľa návodu na obale. Cherry paradajky rozkrojíme a krátko ich restujeme na panvici na 1 PL oleja. Uvarené tortellini servírujeme s omáčkou, cherry paradajkami a s pečeným cesnakom.