Všetky moje tortičky nájdete na FB: Torty od Joji KK, PP Podla jedného receptu robím všetky tortičky, 1 piškótový korpus rozrezaný na 2, kakový piškótový Zobraziť celý popisVšetky moje tortičky nájdete na FB: Torty od Joji KK, PP Podla jedného receptu robím všetky tortičky, 1 piškótový korpus rozrezaný na 2, kakový piškótový korpus, nepudingové plnky, väčšinou kakaová a karamelová, nakoľko majú vždy úspech a dlho vydrží :) Ozdobujem s MMF, postavičky a ruže robím z pripravenej hmoty alebo z MMF.

200 minút
príprava
30-60 minút
na 180-200 °C

Suroviny

9 ks
150 g
1,5 balíčka
120 g
270 g
3 KL
cca 5-6 KL
3-4 PL
Plnka karamelová :
125 g
100 g
1 ks
Plnka kakaová:
125 g
125 g
4-5 PL
150 g
2 ks
MMF (marshmalow fondán):
 podla potreby




Postup

  1. 1

    1. Dáme si predhriať rúru na 180-200°C. Cesto: Oddelíme si vajcia. Bielka vyšľaháme so štipkou soli dohusta. V druhej mise si vyšľaháme žĺtky s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Pridávame postupne múku, zeamyl, prášok do pečiva a vodu. Vymiešame. (čokoládu si na fotke nevšímajte :)) )

    Torta - obrázok 1
  2. 2

    Zmiešame obe masy, do ďalšej misy si oddelíme cca jednu tretinu cesta a prifarbíme ho 3-4 lyžicami kakaa.

  3. 3

    Do okrúhlej formy si dáme na dno papier na pečenie, po okrajoch nedávam. Biele cesto nalejeme do formy a dáme piecť. Pečieme cca 30 minút. / ja robím extra bielu a extra kakaovú piškótu, kedže prvá sa mi pečie biela, počas pečenia si urobím kakaové cesto, aby mi počas státia a čakania na uvoľnenie trúby a formy nekleslo a nestratilo na nadýchanosti kakaové cesto. No ak sa robí naraz, ušetrí sa čas aj trocha špinavého riadu :) /

    Torta - obrázok 3
  4. 4

    Upečené biele cesto necháme trošku vychladnúť a prekrojíme na 2 časti. Upečieme kakaové cesto, ak uznáte za vhodné, tiež ho môžte prekrojiť a naplniť napr. lekvárom.

  5. 5

    Pripravíme si karamelovú plnku. Do misy dáme maslo a palmarín a vymiešame. Ak sú príliš tuhé, dme na chvíľku do mikrovlnky. Po kúskom pridávame karamelové salko, nie celé, na dne kúsok necháme. Odložíme do chladničky. Maslo+palmarín netvorí spoločne 250 gramov,ako klasické maslo, pretože ak sa dá viac masla, plnka zvykne byť krémová a tým nedrží tvar, je redšia.

    Torta - obrázok 5
  6. 6

    Kakaová plnka: Do kastrólu si dáme 2 celé vajcia, cukor a kakao. Do druhého kastrólu si dáme vodu. Miešame vareškou nad parou 20-30 minút, kým masa zhustne. Necháme úplne vychladiť. Znovu si vyšľaháme maslo s palmarínom a po kúskoch pridávame kakaovú hmotu.

    Torta - obrázok 6
  7. 7

    Naplníme si korpusy, nejaké množstvo si odložíme na potretie okrajov a vrchu torty.

    Torta - obrázok 7
  8. 8

    MMF: Do misky si dáme cukríky, vodu, citrodeko, ceru, farbivo a dáme do mikrovlnky. Po 10. sekundách otvoríme a premiešame. Tento krok opakujeme aj 8x, až kým hmota nie je úplne hotová - všetky časti do seba splynuli. Nesmieme nechať v mikrovlnke dlhšie ako 10-12 sekúnd, pretože cukríky skaramelizujú.

  9. 9

    Do hmoty preosievame práškový cukor, a miešame, dokým nie je hmota dostatočne pružná a nelepí sa. Je to robota aj na pol hodinky :)

  10. 10

    Hotový fondám si dáme na drevenú pracovnú dosku, ktorú posypeme práškovým cukrom. Vaľkáme na takú veľkosť, akú potrebujeme. Nezabúdajte si počas vaľkania posypovať aj fondán cukrom, pretože sa vám prilepí. Fondán uložíme na tortu, vyhladíme a ozdobíme.

    Torta - obrázok 10
  11. 11

    valentínsky dezert

    Torta - obrázok 11
  12. 12

    MYšky

    Torta - obrázok 12
  13. 14

    kytička

    Torta - obrázok 14
  14. 15

    fernet v krabici

    Torta - obrázok 15
  15. 17

    homer simpson

    Torta - obrázok 17
  16. 18

    viac obrazkov na Fb Torty od "Joji, KK, PP" https://www.facebook.com/photo.php?fbid=345725495500848&set=a.278001968939868.63495.277999132273485&type=3&theater https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/598525_345725495500848_1761270937_n.jpg

Diskusia k receptu

helca103
toto je nádhera,ďalšia šikovná cukrárka medzi nami :-)
letisia
Wau. Klobúk dolu. Na toto ja nemám čas, i keď trpezlivosť by bola. Recept si ukladám, veď tortička bude výborná aj bez krásnej dekorácie. Ale asi mi to nedá a vyskúšam aj výzdobu, lebo tie tvoje kreácie sú nádherné.
renama
ja by som tiež jednu takú prijala ;) vyzerajú úžasne, kráááááása
stacy77777
óch, tortičky máš krásne všetky. Ja som sa prvý krát odvážila spraviť si z domáceho marcipánu ruže a ozdoby na tortu. V piatok pečiem,drž palec.
marienka44
@Gablerovaj , neviem sa vynadivat!!!Chcem sa opytat: Takze biela piskota je zo 6 vajec a kakaova z 3? Pises, ze si oddelime asi tretinu a zafarbime kakaom. Je lepsie do cesta skrob /co mas v rozpise/ ako muka? Asi je cesto nadychanejsie. Z postupu som vyrozumela, ze si si hnede cesto robila, ked sa pieklo biele cesto, tak si to extra aj miesala od zaciatku, predpokladam.
Ukladam do KK a najblizsie vyskusam. Vdaka.
monika29875
Musím tam dat ten skrob?? Či mto môžem nahradiť niečím iným??? Torticka je nadherna
gablerovaj
@marienka44 , ano ano, robim bielu piškotu zo 6 vajec a kakaovu z 3. Robim, šlaham všetko odznova. A s kukuričnym škrobom je cesto jemnejšie, chutnejšie, nadychanejšie... na začiatku som sa bala pridať tam ten škrob ale odkedy som skusila, bez neho nepečiem :) može byť aj uplna nahrada muky, potom je to pre celiatikov
:)
gablerovaj
@letisia , skus, nič za to nedaš :) a k tym jednoduchym ako mam ja netreba ani tie drahočizné vykrajovačky, vypichovače a pod.. :)
marianne69
...v 20 rokoch neskutocna sikulka,aj ked ja to nejedavam a ani mi potahoviny nechutia,ale su to male umelecke dielka:-) vtipne a napadite,tlieskam a drzim palecky pri dalsich vytvoroch...
vierabankos
tie torty sú krásne, si šikovná, chcem sa opýtať čísla a písmenká si vykrajuješ nožom?..alebo máš nejaké formičky?...
paveljrk
Ten kto vie,vie.Klobúk dole.Toto si zaslúži poklonu a obdiv.MAJSTER sa nezaprie.
gablerovaj
@vierabankos , no tak napriklad to "tomi 11" a "katka" to je z vykrajovačiek umelych... čiselka robim niekedy svoje, vymodelujem si, pretože nie všade sa hodia tie z formičiek.. ale kupila som ich v obchode "KIK" maju tam super veci čo sa tyka tortičiek, mam tam svoj oblubeny kutik :) ak maš možnosť tak sa choď pozrieť :)

a ďakujem všetkym ešte raz :)
mracik9
Šikulka,hlavne božská trpezlivosť,veľa úspechov a kreativity prajem.
marcy
vidieť,že Ťa to baví....máš šikovné ručičky :O)
enge149
veľmi pekné,si šikovná,aj ja pečiem,len nemám toľko času rada vymýšľam nové veci,naposledy som piekla mobil tortu...
dejna42
nádherné, si fakt macher, ja som skúšala robiť s poťahovinou zatiaľ len raz ale mám na ňu iný recept, ty to robievaš trochu inak, tak to nabudúce skúsim podľa teba, dík za tip:-)
marienka44
@Gablerovaj , obdivujem Tvoje nadherne vytvory a dnes preciem pre vnucku tortu podla Teba. Upiekla som korpus bledy, asi som dala vela kyp. prasku, vrch sa trochu odul a popraskal. Vyklopila som ju na drevenu okruhlu pocukrovanu podlozku opacne, takze vrch bude rovny. Krem robim kakaovy nad parou, pridala som par kociek horkej cokolady do vajiciek nad parou. Uz ma caka len tortu naplnit a vyzdobit cokopolevou. Neviem, cim mam obsypat boky torty, nejako si poradim. Drz mi palce, aby sa torta podarila.
gablerovaj
velmi ma teši, že robite podla mojhjo receptu, samozrejme držim palce :)) a mne osobne to ešte nikdy nepuklo, kedže davam na 6 vajec 2 male lyžičky kypr.prašku, možno to bude tym.. ale ked ho nemam pekny rovny, tiež ho vyklopim naopak a spravi sa to už samo :) nezabudnite pridať fotku :)
mrkwicka
vaaaau, klobuk dole pred tebou :D si velmi sikovna :Dprajem vela uspechov a stale take sikovne rucicky ake mas teraz :D
mrkwicka
vaaaau, klobuk dole pred tebou :D si velmi sikovna :Dprajem vela uspechov a stale take sikovne rucicky ake mas teraz :D
angie
tak mladá a už taká šikovnica šikovná krásne tortičky vytváraš nech sa ti darí aj naďalej





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia