Marshmallow fondán na poťahovanie tort - falošný marcipán fotorecept

moliMoli, 35 ročná žena, Nové Zámky, 4. júla 2010 0:51
Ďalšie jej recepty »

Marshmallow fondán na poťahovanie tort - falošný marcipán (fotorecept)Foto: moli

Varím a pečiem od svojich deviatich rokov.Čím ďalej, tým viac ma láka skúšať nové a nové metódy varenia, pečenia, dekorácie a servírovania.Tak skúšam... :o) Prichádzam k vám s receptom na falošný marcipán a som presvedčená, že Vám bude chutiť a aj slúžiť!Viacerý pravý marcipán nemusia, práve kôli mandliam.U nás má veľký úspech. :o) Pridávam dodatočne link s videom ako potiahnuť tortu s marcipánom.Dúfam že Vám to prácu uľahčí http://www.akosatorobi.sk/video/1500/ako-potiahnut-tortu-marcipanom

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravíme si ingrediencie.

    Marshmallow fondán na poťahovanie tort - falošný marcipán (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misky vhodnej do mikrovlnky vsypeme 2 balíčky (2x90g) cukríkov JoJo Marshmallow, pridáme 2 PL vody, 1 ML kys.ctrónovej, Ceru vo veľkosti vlašského orecha a potravinársku farbu podľa účelu použitia fondánu. Cukríky môžu byť aj Dulcia alebo od Haribo (170g) Ak chcem hmotu bielu, tak odrezávam bielu časť cukríkov od ružovej (JoJo) a použijem 4 sáčky teda 180 g bielych cukríkov.

    Marshmallow fondán na poťahovanie tort - falošný marcipán (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Misu dáme do mokrovlnky na maximálny výkon na cca 2 minúty a vždy po 15 sekundách otvoríme mikrovlnku a hmotu premiešavame.

    Marshmallow fondán na poťahovanie tort - falošný marcipán (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hmotu nesmieme nechať v mikrovlnke dlhšie ako 15 sekúnd, pre to že sa veľmi spení a cukríky sa môžu skaramelizovať.

    Marshmallow fondán na poťahovanie tort - falošný marcipán (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po dvoch minútach, keď sa nám už všetky cukríky roztopili, si postupne primiešavame 400 g dôkladne preosiatého p.cukru.

    Marshmallow fondán na poťahovanie tort - falošný marcipán (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zvyšných 200g vysypeme na stôl a vylejeme do stredu cukru už polotuhú hmotu.

    Marshmallow fondán na poťahovanie tort - falošný marcipán (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Rukami dôkladne vpracujeme všetok cukru do hmoty.

    Marshmallow fondán na poťahovanie tort - falošný marcipán (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ak by hmota nestačila pohltiť všetok cukor, môžeme ruky jemne prepláchnuť vodou a tak ďalej hmotu miesiť až kým úplne nevpije všetok cukor.

    Marshmallow fondán na poťahovanie tort - falošný marcipán (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na koniec si ruky umyjeme, usušíme a ešte dôkladne hmotu prepracujeme.Takto je pripravená po rozválkaní na potiahnutie jednej veľkej torty.Kúsok nám vystane na ďalšie zdobenie. Hmotu môžeme skladovať v chladničke aj niekoľko týždňov.Ak ju máme dopredu pripravenú a chceme s ňou pracovať, tak ju vyberieme z chladničky a necháme odstáť pri izbovej teplote asi 5-6 hodín pred jej použitím.Potom sa dá krásne prehnietiť rukami a válkať.Ak je hmota tvrdá, tak si ruky namočíme pod tečúcou vodou a tak hmotu dôkladne prehnietime.

    Marshmallow fondán na poťahovanie tort - falošný marcipán (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na dôkladne očistenú a vysušenú pracovnú plochu - stôl si preosejeme p.cukor v hrubšej vrstve asi vo veľkosti plytkého taniera.

    Marshmallow fondán na poťahovanie tort - falošný marcipán (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Položíme naň marcipán a váľkáme.Zvrchu neposýpame, lebo by nám cukor zanechal biele fľaky!Snažíme sa aby sa nám hmota nelepila na valček.Ak sa začne lepiť, tak si valček umyjeme a usušíme.Miestami kde sa lepí môžeme minimálne poprášiť cukrom.

    Marshmallow fondán na poťahovanie tort - falošný marcipán (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Ak sa nám plocha vyváľkaného marcipánu rozrastá a vysúva s pod seba cukor, tak ho malíčkom vymetieme, aby sme ho válčekom nenanášali na hmotu.

    Marshmallow fondán na poťahovanie tort - falošný marcipán (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Marcipán vyváľkame na rovnomerne tenkú hrúbku asi 2-3mm.

    Marshmallow fondán na poťahovanie tort - falošný marcipán (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Vyváľkaný marcipán opatrne z jednej strany nadvihneme a prehodíme cez predlaktie.Hotovú, aj z vonka krémom natretú tortu si položíme na ľahko kĺzajúcu sa podložku a podsunieme si ju pod nadvihnutý vyváľkaný marcipán.

    Marshmallow fondán na poťahovanie tort - falošný marcipán (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Pri vyhladzovaní pracujeme rýchlo ale opatrne.Prebytočné okraje môžeme postupne odrezávať.

    Marshmallow fondán na poťahovanie tort - falošný marcipán (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Pred položením marcipánu na tortu, plochu okolo nej očistíme od krému, aby "odpadový" marcipán nebol od krému a mohol sa ďalej zúžitkovať!

    Marshmallow fondán na poťahovanie tort - falošný marcipán (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    Hotový, vyhľadený marcipán môžeme dozdobiť podľa vlastnej fantázie.Z hmoty môžeme tvarovať i kvety, či postavičky.

    Marshmallow fondán na poťahovanie tort - falošný marcipán (fotorecept) - obrázok 17
  18. 18

    Ja som si to vymyslela tentokrát takto (pre 4 ročné dievčatko na želanie modrá.) :o)

    Marshmallow fondán na poťahovanie tort - falošný marcipán (fotorecept) - obrázok 18
  19. 19

    Alebo aj takto pre môjho drahého synčeka 3 ročného Viktorka na MDD. :o)

    Marshmallow fondán na poťahovanie tort - falošný marcipán (fotorecept) - obrázok 19
  20. 20

    Či takto-pre malú slečnu. :o)

    Marshmallow fondán na poťahovanie tort - falošný marcipán (fotorecept) - obrázok 20
ohodnoť recept:
Hlasovalo 31 ľudí (4,8 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist