Torta Opitá višňa
Foto: razomzastolom
Veľmi chutná a prípravou jednoduchá torta s višňami. Milovníci višňových zákuskov budú nadšení.
Zdroj: https://youtu.be/1zBactdo4TU
porcií
príprava
na 210/180 °C
Suroviny
150 g |
|
5 g |
|
6 ks |
|
250 g |
|
70 g |
|
250 g (vo vlastnej šťave) |
|
30 ml |
|
|
|
Krém: | |
300 g |
|
230 g |
|
250 g |
|
Poleva: | |
100 g |
|
20 g |
|
20 ml |
|
Na ozdobu: | |
100 g |
|
Postup
-
1
Tortový korpus: Bielky vyšľahať so štipkou soli a cukrom do penista. Pridať vaječné žĺtky, premiešať na nízkych otáčkach mixéra. Pridať múku, kakao a prášok do pečiva, opäť zľahka premiešať. Cesto vyliať do tortovej formy s priemerom 23 cm a piecť 25 minút pri 210 °C a ešte ďalších 25 minút pri 180 °C. Korpus ochladiť.
- 2
Krém: Mäkké maslo vyšľahať s práškovým cukrom až kým nebude zľahka biele a práškový cukor sa úplne nerozpustí. Pridať zahustené mlieko a pokračovať v šľahaní mixérom na vysokých rýchlostiach po dobu 10-12 minút. Krém by mal byť veľmi „ľahký“.
- 3
Poleva: Roztopiť čokoládu, pridať maslo a mlieko, nechať 10-15 sekúnd povrieť na miernom ohni.
- 4
Zostavovanie torty: Višne oddeliť od šťavy a namočiť do červeného vína na 3-4 hodiny, oddeliť od vína. Tortový korpus rozrezať na 3 časti tak, aby horná a spodná vrstva boli vysoké 6-7 mm. Strednú vrstvu podrviť rukami na malé kúsky a zmiešať z ¾ krému (1/4 krému nechať na ozdobu okrajov torty) a višňami. Dôkladne premiešať. Tak sa pripraví višňová plnka. Dolnú a spodnú vrstvy korpusu navlhčiť višňovou šťavou zriedenou prevarenou vodou v pomere 1:1. Do formy, v ktorej sa piekol korpus, položiť spodnú vrstvu korpusu, vyložiť višňovú plnku, prikryť vrchnou časťou korpusu a zľahka pritlačiť. Tortu odložiť na 1 hodinu do chladničky. Boky torty ozdobiť zvyškom krému a strúhanou čokoládou. Na vrch torty naliať čokoládovú polevu. Vložiť do chladničky na 12-24 hodín. Hmotnosť torty cca 1,7 kg.
- 5
Odkaz na videorecept (alebo viď zdroj): https://youtu.be/1zBactdo4TU
Tiež višňová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Videa sú pridané pre lepšie pochopenie postupu prípravy. Je tam aj anglicky jazyk.
Aj chutí výborne ;-)
Ďakujem! :-)