Višňová torta
Višňová torta

Torta Opitá višňa

razomzastolom - bez fotkyrazomzastolom, 5. júna 2021

Veľmi chutná a prípravou jednoduchá torta s višňami. Milovníci višňových zákuskov budú nadšení.
Zdroj: https://youtu.be/1zBactdo4TU

12
porcií
120 minút
príprava
25, 25 minút
na 210/180 °C

Suroviny

150 g
5 g
6 ks
250 g
70 g
250 g (vo vlastnej šťave)
30 ml
Krém:
300 g
230 g
250 g
Poleva:
100 g
20 g
20 ml
Na ozdobu:
100 g




Postup

  1. 1

    Tortový korpus: Bielky vyšľahať so štipkou soli a cukrom do penista. Pridať vaječné žĺtky, premiešať na nízkych otáčkach mixéra. Pridať múku, kakao a prášok do pečiva, opäť zľahka premiešať. Cesto vyliať do tortovej formy s priemerom 23 cm a piecť 25 minút pri 210 °C a ešte ďalších 25 minút pri 180 °C. Korpus ochladiť.

  2. 2

    Krém: Mäkké maslo vyšľahať s práškovým cukrom až kým nebude zľahka biele a práškový cukor sa úplne nerozpustí. Pridať zahustené mlieko a pokračovať v šľahaní mixérom na vysokých rýchlostiach po dobu 10-12 minút. Krém by mal byť veľmi „ľahký“.

  3. 3

    Poleva: Roztopiť čokoládu, pridať maslo a mlieko, nechať 10-15 sekúnd povrieť na miernom ohni.

  4. 4

    Zostavovanie torty: Višne oddeliť od šťavy a namočiť do červeného vína na 3-4 hodiny, oddeliť od vína. Tortový korpus rozrezať na 3 časti tak, aby horná a spodná vrstva boli vysoké 6-7 mm. Strednú vrstvu podrviť rukami na malé kúsky a zmiešať z ¾ krému (1/4 krému nechať na ozdobu okrajov torty) a višňami. Dôkladne premiešať. Tak sa pripraví višňová plnka. Dolnú a spodnú vrstvy korpusu navlhčiť višňovou šťavou zriedenou prevarenou vodou v pomere 1:1. Do formy, v ktorej sa piekol korpus, položiť spodnú vrstvu korpusu, vyložiť višňovú plnku, prikryť vrchnou časťou korpusu a zľahka pritlačiť. Tortu odložiť na 1 hodinu do chladničky. Boky torty ozdobiť zvyškom krému a strúhanou čokoládou. Na vrch torty naliať čokoládovú polevu. Vložiť do chladničky na 12-24 hodín. Hmotnosť torty cca 1,7 kg.

  5. 5

    Odkaz na videorecept (alebo viď zdroj): https://youtu.be/1zBactdo4TU

Diskusia k receptu

luwinka
Ja nerozumiem tým videam. Prečo sú v ruskom jazyku? To ty si ich pridala,? Alebo ako to je. Lebo fotky úvodné su ako vo videách. Ďakujem za vysvetlenie.
pivonka
Túto tortu mám od začiatku v kk a teraz, v predvianočnom čase, ma pokúša. Váham, lebo kondenzované mlieko býva dosť sladké a ešte zapracovať štvrť kila cukru do masla? A masla je až 300 g. Tak ti nevím, Karle.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia