Višňová torta

Torta Opitá višňa

Autor receptu: razomzastolom

Veľmi chutná a prípravou jednoduchá torta s višňami. Milovníci višňových zákuskov budú nadšení.

12
porcií
120 minút
príprava
25, 25 minút
na 210/180 °C

Postup

  1. Tortový korpus: Bielky vyšľahať so štipkou soli a cukrom do penista. Pridať vaječné žĺtky, premiešať na nízkych otáčkach mixéra. Pridať múku, kakao a prášok do pečiva, opäť zľahka premiešať. Cesto vyliať do tortovej formy s priemerom 23 cm a piecť 25 minút pri 210 °C a ešte ďalších 25 minút pri 180 °C. Korpus ochladiť.
  2. Krém: Mäkké maslo vyšľahať s práškovým cukrom až kým nebude zľahka biele a práškový cukor sa úplne nerozpustí. Pridať zahustené mlieko a pokračovať v šľahaní mixérom na vysokých rýchlostiach po dobu 10-12 minút. Krém by mal byť veľmi „ľahký“.
  3. Poleva: Roztopiť čokoládu, pridať maslo a mlieko, nechať 10-15 sekúnd povrieť na miernom ohni.
  4. Zostavovanie torty: Višne oddeliť od šťavy a namočiť do červeného vína na 3-4 hodiny, oddeliť od vína. Tortový korpus rozrezať na 3 časti tak, aby horná a spodná vrstva boli vysoké 6-7 mm. Strednú vrstvu podrviť rukami na malé kúsky a zmiešať z ¾ krému (1/4 krému nechať na ozdobu okrajov torty) a višňami. Dôkladne premiešať. Tak sa pripraví višňová plnka. Dolnú a spodnú vrstvy korpusu navlhčiť višňovou šťavou zriedenou prevarenou vodou v pomere 1:1. Do formy, v ktorej sa piekol korpus, položiť spodnú vrstvu korpusu, vyložiť višňovú plnku, prikryť vrchnou časťou korpusu a zľahka pritlačiť. Tortu odložiť na 1 hodinu do chladničky. Boky torty ozdobiť zvyškom krému a strúhanou čokoládou. Na vrch torty naliať čokoládovú polevu. Vložiť do chladničky na 12-24 hodín. Hmotnosť torty cca 1,7 kg.
  5. Odkaz na videorecept (alebo viď zdroj): https://youtu.be/1zBactdo4TU