Višňová torta fotorecept
Foto: helena10
Môžete si upiecť aj na sviatok sv. Valentína.
Suroviny
Višňovo-čokoládový korpus: | |
100 g |
|
100 g (alebo mliečna) |
|
2 PL |
|
3 ks |
|
štipka |
|
60 g |
|
1 KL |
|
60 g |
|
1,5 KL |
|
300 g mrazené |
|
1 PL (alebo škrob) |
|
Na navlhčenie korpusu: | |
(alebo redší džem) |
|
Tvarohový krém: | |
400 g (Sabi) |
|
250 g (Sabi) |
|
2 dl |
|
50 ml |
|
1 bal. (Olé) |
|
3 PL |
|
Postup
-
1
Na korpus najprv roztopím maslo s čokoládou a nechám vychladnúť. Celé vajcia vyšľahám so štipkou soli a cukrami do peny. Ručne primiešam čokoládovú masu, potom múku, kakao, prášok do pečiva. Nakoniec primiešam višne, ktoré som skôr nechala rozmraziť a zmiešala s cviklovým práškom. Šťavu z višní som si nechala.
-
2
Dno tortovej formy s priemerom 24 cm som vystlala papierom na pečenie a boky nasprejovala olejom na pečenie. Cesto rozotriem do formy.
- 3
Pečiem vo vyhriatej rúre na 175-180 stupňov 30 minút. Kontrolujem špajľou. Upečený korpus nechám vychladnúť.
- 4
Potom ho riadne navlhčím višňovou šťavou. A pripravujem si tvarohový krém. Tvaroh hrudkovitý som najprv rozmixovala tyčovým mixérom. Tvaroh, jogurt, mlieko, šťavu z višní, puding bez varenia a práškový cukor vymiešam ručným mixérom. Pripraveným krémom natieram vychladnutý korpus.
- 5
Na celú noc odložím tortu do chladničky. Potom ozdobím podľa seba a nakrájam.
Tiež višňová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Tortičku máš veľmi peknú a kombinácia čokolády a višní pôsobí neodolateľne. Piecť nebudem, ale kúsoček by som rada ochutnala.
Tak, ale toto je už čistá provokácia!
Slinky sa mi zbiehajú. Aj tak robiť nebudem, ja som silná osobnosť, ja to zvládnem :)
Pekný víkend želám 🌞
Veď ja som to nemyslela v zlom a že tortička chutila, o tom nepochybujem. My len máme v rodine taký, pre niekoho možno zvláštny, spôsob doberania sa. A mne to nevadí, len ďalej provokuj, možno sa nakoniec premôžem a niečo aj ja upečiem:)
Aj Tebe pekný víkend.