Višňová torta s nevšedným krémom fotorecept
Korpus neobsahuje múku. Torta chutí vynikajúco a upečie ju aj začiatočník.
Suroviny
| Višňová zmes: | |
| 300 g mrazené | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL mleté | 
                                                             | 
                                                    
| Cesto bez múky: | |
| 2 ks (veľkosť M) | 
                                                             | 
                                                    
| 60 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| štipka | 
                                                             | 
                                                    
| 80 g rozpustená (alebo maslo) | 
                                                             | 
                                                    
| 125 ml (alebo kefír) | 
                                                             | 
                                                    
| 15 g (jemne mletý) | 
                                                             | 
                                                    
| 150 g mleté | 
                                                             | 
                                                    
| 1,5 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 80 g jemne mleté | 
                                                             | 
                                                    
| 1,5 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| Krém: | |
| 5 trojuholníčkov (Karička) | 
                                                             | 
                                                    
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| 5 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 150 g (Sabi) | 
                                                             | 
                                                    
| Zdobenie: | |
| (hobliny) | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Okrúhlu formu s priemerom 22 cm vysteliem papierom na pečenie až po okraj. Papier riadne vymastím tukom, hlavne dno. Posypem ho cukrom. Mrazené višne rozsypem rovnomerne na papier do formy a posypem ich mletými orechmi. Dávam do vyhriatej rúry na 200 stupňov na čas, kým si pripravím cesto 10-15 minút.
- 2
 Na cesto vyšľahám do peny celé vajcia s cukrami a štipkou soli. Prilievam roztopenú Heru, biely jogurt, mletý kokos, kakaový prášok, mleté orechy a šľahám. Nakoniec zašľahám jemne zomleté vločky s práškom do pečiva.
- 3
 Hotové cesto vylejem a rozotriem na višne vo forme vybratej z rúry a zarovnám. Pečiem v rúre na 180 stupňov 25-30 minút. Kontrola špajľou. Riaďte sa svojou rúrou.
                                                    - 4
 Upečený koláč nechám chvíľu vychladnúť a potom ho preklopím na podnos, aby višne boli navrchu. Nechám riadne vychladnúť.
- 5
 Na višne rozotriem krém, ktorý som spravila postupným vyšľahaním syra Karička, mascarpone, cukrov a nakoniec všetko šľahám s bielym jogurtom. Odložím do chladničky na celú noc.
                                                    - 6
 Zdobenie koláča je z hoblín tmavej čokolády a kvetov, ktoré aj napriek tomu, že sú jedlé, nekonzumujeme. Slúžili iba na fotenie.
Tiež višňová torta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 

                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu