Višňová torta
Višňová torta

Višňová torta s nevšedným krémom fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, 4. apríla 2024
Višňová torta s nevšedným krémom (fotorecept)
Foto: helena10

Korpus neobsahuje múku. Torta chutí vynikajúco a upečie ju aj začiatočník.

Suroviny

Višňová zmes:
300 g mrazené
3 PL
2 PL mleté
Cesto bez múky:
2 ks (veľkosť M)
60 g
1 bal.
1/2 bal.
štipka
80 g rozpustená (alebo maslo)
125 ml (alebo kefír)
15 g (jemne mletý)
150 g mleté
1,5 PL
80 g jemne mleté
1,5 bal.
Krém:
5 trojuholníčkov (Karička)
250 g
1/2 bal.
5 PL
150 g (Sabi)
Zdobenie:
 (hobliny)




Postup

  1. 1

    Okrúhlu formu s priemerom 22 cm vysteliem papierom na pečenie až po okraj. Papier riadne vymastím tukom, hlavne dno. Posypem ho cukrom. Mrazené višne rozsypem rovnomerne na papier do formy a posypem ich mletými orechmi. Dávam do vyhriatej rúry na 200 stupňov na čas, kým si pripravím cesto 10-15 minút.

  2. 2

    Na cesto vyšľahám do peny celé vajcia s cukrami a štipkou soli. Prilievam roztopenú Heru, biely jogurt, mletý kokos, kakaový prášok, mleté orechy a šľahám. Nakoniec zašľahám jemne zomleté vločky s práškom do pečiva.

  3. 3

    Hotové cesto vylejem a rozotriem na višne vo forme vybratej z rúry a zarovnám. Pečiem v rúre na 180 stupňov 25-30 minút. Kontrola špajľou. Riaďte sa svojou rúrou.

    Višňová torta s nevšedným krémom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Upečený koláč nechám chvíľu vychladnúť a potom ho preklopím na podnos, aby višne boli navrchu. Nechám riadne vychladnúť.

  5. 5

    Na višne rozotriem krém, ktorý som spravila postupným vyšľahaním syra Karička, mascarpone, cukrov a nakoniec všetko šľahám s bielym jogurtom. Odložím do chladničky na celú noc.

    Višňová torta s nevšedným krémom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zdobenie koláča je z hoblín tmavej čokolády a kvetov, ktoré aj napriek tomu, že sú jedlé, nekonzumujeme. Slúžili iba na fotenie.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia