Višňová torta s nevšedným krémom fotorecept
Foto: helena10
Korpus neobsahuje múku. Torta chutí vynikajúco a upečie ju aj začiatočník.
Suroviny
Višňová zmes: | |
300 g mrazené |
|
3 PL |
|
2 PL mleté |
|
Cesto bez múky: | |
2 ks (veľkosť M) |
|
60 g |
|
1 bal. |
|
1/2 bal. |
|
štipka |
|
80 g rozpustená (alebo maslo) |
|
125 ml (alebo kefír) |
|
15 g (jemne mletý) |
|
150 g mleté |
|
1,5 PL |
|
80 g jemne mleté |
|
1,5 bal. |
|
Krém: | |
5 trojuholníčkov (Karička) |
|
250 g |
|
1/2 bal. |
|
5 PL |
|
150 g (Sabi) |
|
Zdobenie: | |
(hobliny) |
|
|
Postup
-
1
Okrúhlu formu s priemerom 22 cm vysteliem papierom na pečenie až po okraj. Papier riadne vymastím tukom, hlavne dno. Posypem ho cukrom. Mrazené višne rozsypem rovnomerne na papier do formy a posypem ich mletými orechmi. Dávam do vyhriatej rúry na 200 stupňov na čas, kým si pripravím cesto 10-15 minút.
- 2
Na cesto vyšľahám do peny celé vajcia s cukrami a štipkou soli. Prilievam roztopenú Heru, biely jogurt, mletý kokos, kakaový prášok, mleté orechy a šľahám. Nakoniec zašľahám jemne zomleté vločky s práškom do pečiva.
- 3
Hotové cesto vylejem a rozotriem na višne vo forme vybratej z rúry a zarovnám. Pečiem v rúre na 180 stupňov 25-30 minút. Kontrola špajľou. Riaďte sa svojou rúrou.
- 4
Upečený koláč nechám chvíľu vychladnúť a potom ho preklopím na podnos, aby višne boli navrchu. Nechám riadne vychladnúť.
- 5
Na višne rozotriem krém, ktorý som spravila postupným vyšľahaním syra Karička, mascarpone, cukrov a nakoniec všetko šľahám s bielym jogurtom. Odložím do chladničky na celú noc.
- 6
Zdobenie koláča je z hoblín tmavej čokolády a kvetov, ktoré aj napriek tomu, že sú jedlé, nekonzumujeme. Slúžili iba na fotenie.
Tiež višňová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu